De kongeliges aktieinvesteringer

Vidste du at kongehusene i de forskellige skandinaviske lande investerer i aktier? Der er masser af information om at hvordan de respektive kongehuse i både Danmark, Norge og Sverige henter fortjenester på at investere i store virksomheder. Nedenfor kigger vi nærmere på de tre kongehuses aktieinvesteringer.

Hvad investerer det danske kongehus i?

I forbindelse med denne tid på året er der ekstra stort fokus på kongehuset i Danmark. Først og fremmest har Dronning Margrethe udskudt en kæmpe fest for sit 50-års jubilæum som dronning af Danmark. Men noget der nok ikke vil blive aflyst er nytårstalen den 31. december. Derfor forventes odds dronningens nytårstale at blive afviklet som forventet, og der er mange, som taler om hvad dronning Margrethe vil nævne i sin tale.

Noget som hun sikkert ikke vil nævne er de aktier, som det danske kongehus investerer i. Hvert år offentliggør det danske kongehus deres regnskab, og derfor er der mange, der ved at Danmarks kongehus investerer i aktier. Dog har vi ikke kunne finde information om hvilke aktier. Uanset hvad er det interessant at fremhæve at Danmarks kongehus henter penge ind til kongefamilien med investering i aktier.

Svenskerne investerer i H&M og Nordea

Mens vi ikke har kunne finde mange oplysninger om hvad det danske kongehus investerer i, er det nemmere at finde information om vores svenske naboer. Det har i hvert fald tidligere været fremme at den svenske kongefamilie har investeret i Nordea, Ericsson, Scania, ABB, Skanska og H&M. Den information stammer dog helt tilbage for mere end 10 år siden. Derfor er det vigtigt at analysere de selskaber, hvis du også overvejer at investere i nordiske virksomheder.

Men måske kan det være interessant at kigge på H&M. Den svenske modegigant er verdens næststørste modeforretning, og de er fremadtænkende ved at tænke mere på online modehandel. Sidste år lukkede de omkring 250 forretninger i hele verden for at øge deres fokus på at sende tøj direkte til deres kunders døre.

Det norske kongehus investerer ikke i landets egne aktier

Modsat det svenske kongehus vælger det norske kongehus ikke at investere i aktier fra norske selskaber. Den beslutning traf Kong Harold helt tilbage i 2016 for at undvære enhver forbindelse med at give fordele til bestemte personer eller virksomheder i landet.

Gennemfør din egen analyse

Måske er det til dels positivt at der ikke er meget information om hvad det danske kongehus investerer i. Det er bedre at du måske overvejer at følge det samme eksempel, hvis du har lyst til at investere, men at du finder frem til hvad du vil investere i.

Aktier kan hurtigt gå op eller ned, og derfor er det vigtigt at du bruger tid og energi på at kigge på nutiden, fortiden og fremtiden for de aktieinvesteringer, som du overvejer at gøre dig. Selvom at dronningen nok ikke vil tale om aktier i sin tale, vil hun stadigvæk tale om verdenssituationen og måske kan det også på en eller anden måde bidrage til din gennemgang af potentielle aktieinvesteringer.

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen