3 årsager til at du skal state en onlinevirksomhed i 2023

I gamle dage var det kun de få privilegerede, der kunne starte deres egen virksomhed. Startkapitalen skulle være betydelig, og der var kun få eksterne midler til rådighed (medmindre man havde en “handelskyndig familie”).

Det er indrømmet, at det ikke længere er tilfældet i 2021. I dag kan alle starte og skalere en onlinevirksomhed, uanset deres faglige baggrund eller tidligere iværksættererfaring.

Men selv om adgangsbarrieren er blevet lavere, er den heller ikke helt forsvundet. Du skal stadigvæk finde på en levedygtig produktidee, finde ud af din indkøbs- eller produktionsstrategi og derefter din salgsmodel.

Men alt det ovenstående bør ikke afskrække dig fra at starte en onlinevirksomhed!

Årsager til, at du bør starte en onlinevirksomhed

Du undrer dig måske over, hvorfor du overhovedet skal starte en onlinevirksomhed. Hvorfor ikke vælge en fysisk forretning i stedet?

Fordi det at starte en online virksomhed har flere fordele.

Her er de tre vigtigste af dem:

 1. Det er forholdsvis billigt at starte.
  Mange ønsker at starte en virksomhed, men bliver afskrækket af den investering, der kræves for at få den i gang. Du skal betale for en lejekontrakt, købe inventar og budgettere medarbejderlønninger. Hvad nu hvis du investerer alle disse penge i din virksomhed, men det ikke lykkes? Det kan ruinere dig økonomisk.

  Men med en online forretning er alt, hvad du behøver:
  – Computer. Du har sikkert allerede en.
  – Domænenavn. Du kan få et for mindre end 100kr/år.
  – Hosting af hjemmeside: Koster fra 300kr/år.

  Med andre ord – det er muligt at starte en online forretning med 500kr. som startkapital.

  Selvfølgelig, jo flere startpenge du har, jo flere online forretningsideer kan du forfølge.

  Men pointen er, at du ikke behøver at risikere din livsopsparing for at blive en (succesfuld) online iværksætter.
 1. Stort potentiale og vækst.
  Når du har en murstensvirksomhed, skal du forholde dig til begrænsningerne i den “virkelige verden”.

  Det er dyrt at leje på gode steder, der er måske ikke nok fodgængertrafik nogle dage, og det lokale publikum har bare ikke brug for ting hele tiden.

  Men ved du hvad? Når du driver en onlineforretning, gælder ingen af disse begrænsninger. Du kan sælge til alle, uanset hvor de bor.

  Og for hvert år, der går, vokser din pulje af potentielle kunder, fordi flere mennesker bliver fortrolige med tanken om at handle online. I 2023 vil e-handel tegne sig for 22 % af det globale detailsalg.

  Derudover vokser den globale internetbefolkning også. For eksempel er antallet af internetbrugere alene i Nordamerika mellem 2009 og 2020 vokset med 73,3 millioner mennesker.

  Men det er ingenting sammenlignet med de regioner, der stadig er under udvikling!

  Antallet af internetbrugere i Asien er steget fra 764,4 millioner til 2,5 milliarder, hvilket betyder, at yderligere 1,76 milliarder mennesker er begyndt at bruge internettet.

  Flere mennesker online – mere potentiel eksponering for dit online brand. Især hvis du ikke har noget imod at tage din onlineforretning med over grænsen.

 1. Kan køre 24/7.
  En anden fordel, som onlinevirksomheder har i forhold til fysiske virksomheder, er, at de kan holde åbent 24/7 (selv ved lukninger og andre forstyrrelser).

  Når dit online virksomhedswebsted er online – er du altid “på” for at lave et salg. Kunderne kan bestille hos dig når som helst.

  Da du ikke behøver at være fysisk til stede for at gennemføre et salg, kan din virksomhed generere indtægter med mindre daglig involvering.


Med de 3 gode grunde i baghovedet vil vi komme med et ekstra tip og det er at hvis du har startkapital og måske specialviden så gå efter en branche med en lidt højere indgangsbarriere. Det kunne være en branche der har lovgivningsmæssige krav som f.eks. KYC (Know Your Customer) indenfor den financielle branche eller et emne der kræver en dybdegående viden som kun få besider. Det giver dig de bedste chancer for success.

Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen