10 sunde tips til måltidskasser

Måltidskasser er blevet hverdag for mange familier, men er de også sunde? Det ser vi på her og giver 10 tips til hvordan du sørger for at i ikke spiser usundt selvom i får hurtig mad.

maaltidskasse
 1. Lav din research
  Bestilling af måltidskasser giver dig mere tid til at se over menuen og tjekke ernæringsoplysninger. Mange steder har ernæringsoplysninger eller i det mindste kalorietal opført med deres onlinemenuer.

  Men selvom den information er fraværende, kan du stadig drage fordel af nogle rekon. “Læs menubeskrivelserne grundigt for at fange fødevarer, der kunne indeholde uventede kulhydrater, såsom dem, der er mærket paneret, skorpe eller sprød,” siger Smith.
 1. Vær forsigtig med mejeriprodukter
  Restaurantkøkkener er normalt meget mere liberale med fedtholdige mejeriprodukter som ost, fløde og smør, end du ville være derhjemme. Ofte vil mejeriingredienser som creme fraiche og ost blive tilføjet til en ret, der ikke rigtig har brug for det, som en burrito, der indeholder guacamole. Du kan altid bede restauranten om at forlade det eller se efter en mere slank menu.

 2. Brug plademetoden
  Selv når du forkæler dig selv med et restaurantmåltid derhjemme, kan du stadig holde dig til Diabetes Plate-metoden. Husk at fylde halvdelen af ​​din tallerken med ikke-stivelsesholdige grøntsager, en fjerdedel med magert protein og resten med kulhydrater.

  De fleste restaurantmåltider har masser af kulhydrater og protein, men mangler muligvis grøntsager. Bestil en ekstra grøntsagsside eller tilføj en salat til dit måltid. Eller tilbered en nem grøntsagsskål derhjemme for at tilføje til dit takeaway-måltid.
 1. Opgrader dine kulhydrater
  Ikke alle kulhydrater er dårlige. Fuldkorn er ofte pakket med fiber, og nogle gange tilbyder restauranter fuldkornsversioner efter anmodning.
  “Spørg om brune ris, fuldkornsbrød og fuldkornspasta. Disse muligheder indeholder stadig kulhydrater, men det tager længere tid at fordøje og øger dermed ikke dit blodsukker så hurtigt,” siger Smith.
 1. Se tilføjelserne
  Nogle gange åbner du din takeaway for at finde lækkerier, du ikke engang har bestilt. Disse små ekstramateriale er beregnet til at vise god gæstfrihed, men de kan afspore dine ellers sunde valg.

  “Styr uden om brød og chips,” foreslår Smith. Disse, sammen med stegte nudler i kinesisk madbestilling, er nogle af de mest almindelige ekstramateriale, du finder i din takeaway. Du kan også bede restauranten om at udelade dem, når du afgiver din ordre for at undgå disse fristelser.

 1. Brug dine egne tallerkener
  Restaurantserveringer repræsenterer ofte to, tre eller endda flere serveringer. I stedet for at spise direkte fra takeaway-beholderne, portioner noget af måltidet ud på en tallerken og lad resten ligge i beholderen til i morgen. Ikke kun vil du spise en mere passende portion, men du får to måltider for én!

 2. Fokuser på magert protein og grøntsager
  Når du scanner en menu, skal du altid være opmærksom på de tilgængelige magre protein- og grøntsagsmuligheder. “På en kinesisk restaurant skal du vælge dampet kylling og broccoli, eller på en mexicansk restaurant vælge kylling fajitas,” siger Smith. Dette er en fantastisk måde at sikre dig, at du får den bedste ernæring og mindst tomme kalorier for pengene.

 3. Spring over Friturestegning
  Stegt mad kan være ekstremt tillokkende, især hvis det er et stykke tid siden, men friturestegte retter er fyldt med fedt og kulhydrater og lette at overspise. De fleste restauranter har også masser af tiltalende ikke-stegte muligheder. Se efter ting, der er svitset, bagt, grillet eller dampet i stedet for.

 4. Fremsæt særlige anmodninger
  Vær ikke genert, du er en betalende kunde, og du bør få præcis, hvad du ønsker, især da de fleste restauranter ikke har noget imod at lave overnatningssteder. Og selvom det kan føles akavet at stille specielle ønsker, når du spiser ude, kan det gøre det meget nemmere at bestille online eller over telefonen.

  “Erstat for eksempel en portion ris eller pasta med dampede grøntsager,” foreslår Smith. Du kan også anmode om saucer, som ofte er kalorietætte og hældes på med hård hånd, ved siden af, eller erstatte stegt mad med varer, der er grillet eller bagt.
 1. Opsøg bønner
  Bønner er fyldt med fibre, hvilket gør dem meget mættende og hjælper med at forhindre blodsukkerstigninger. Heldigvis er de også lækre og en del af en bred vifte af køkkener.

  Du finder sorte og pinto-bønneretter på mexicanske restauranter, mens hvide bønner er mere almindelige i italienske, græske eller middelhavsopskrifter. De er et overset plantebaseret protein med store sundhedsmæssige fordele.
Redaktionen

Se alle artikler af Redaktionen