XRP Kurs: Live Kurs (XRP/DKK) & Historisk Graf

xrp
xrp

XRP (XRP)

Price
kr3,17
KØB XRP HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

XRP har med en stigning på mere end 400% været på himmelflugt i 2021 efter et stort fald i slutningen af 2020 og selvom du skulle have investeret på toppen i 2020 så ville du stadig have et afkast på mere end 100% Men er der stadig luft i ballonen til nye investorer?

Læs med når vi dykker ned i prognosen for XRP i denne artikel!

#Himmelflugt

XRP er en af de kryptovalutaer der er mest volatile og det er i høj grad baseret på nyhedsstrømmen og hvilke virksomheder der har annonceret at de er begyndt at benytte eller acceptere XRP. Er du på udkig efter en kryptovaluta der historisk har haft store udsving, så er XRP måske noget for dig.

  • Værdien af XRP er steget med 35.000% siden lanceringen i 2014 og 200% i 2021.
  • Det er markedets 6. største kryptovaluta, med en markedsværdi på 29 milliarder dollars.
  • Meget volatil hvilket gør den oplagt til daytradere.

XRP Graf

Her kan du se den historiske prisudvikling for XRP.

Hvad bestemmer prisen på XRP?

På trods af sin eventyrlige vækst siden lanceringen i 2014 er XRP meget volatil. Det betyder, at prisen svinger hyppigt og skarpt, og ofte mange procent på en og samme dag.

Bedste notering nogensinde skete i 2018, da en XRP kostede tæt på 4 dollars. I skrivende stund er prisen 0,9 $ hvilket er flere hundrede procent nede siden tidenes højeste. Ikke desto mindre er kursen over 200 procent i forhold til sidste år.

I dette afsnit beskriver vi de faktorer, der påvirker prisen, og hvorfor prisen svinger så meget. Dette er kritisk information for, at du får succes med at handle. Du vil lettere kunne indstille din egen XRP prisprognose, du har indsigt i de faktorer, der styrer prisen.

  • Udbud og efterspørgsel: Udbud og efterspørgsel er de største katalysatorer for prisudviklingen. Med et lavere udbud og en større efterspørgsel kan du forvente prisvækst, men i det modsatte tilfælde, hvor udbuddet er højere end efterspørgslen, kan du forvente et fald i priserne. Du kan faktisk sammenligne det med boligmarkedet. Jo større konkurrence om en lejlighed (stor efterspørgsel, lavt udbud), desto højere er prispresset. Grunden til at XRP er lavere priser end for eksempel Bitcoin, er netop fordi udbuddet er højere end efterspørgslen. Så er spørgsmålet: hvad påvirker udbud og efterspørgsel?
  • Medier og omtale: Den største indvirkning på efterspørgslen er medier og omtale. I perioder med meget god omtale og meget hype i medierne er det typisk, at efterspørgslen stiger, hvilket igen har ringvirkninger på prisen. Det er der flere eksempler på. Bitcoin oplevede sin bedste periode nogensinde i begyndelsen af ​​2021 som følge af en enorm mængde hype og mediedækning. Så snart denne tendens vender, som da Kina forbød bitcoin mining (negativ omtale), faldt prisen derefter til de grader nedad. Kort efter forbuddet blev Bitcoin -prisen halveret. Du kan derfor forvente, at krusningspriser stiger i perioder med god mediedækning og falder i perioder med dårlig mediedækning.
  • XRP Mining: Det, der påvirker tilbuddet, er minedrift. Minedrift er en måde at udtrække nye mønter fra blockchain ved at løse algoritmiske problemer. Minedrift bruges til at godkende transaktioner, hvor de såkaldte “minearbejdere”, det vil sige dem, der formår at løse de algoritmiske opgaver, belønnes med et bestemt antal mønter. Den samlede XRP -forsyning er 100 milliarder, heraf cirkulerer 46 milliarder på markedet. Dette er en vigtig grund til, at prisen pr. XRP er så meget lavere end Bitcoin. Bitcoin har begrænset tilbuddet til 21 millioner. Når de resterende XRP -mønter udvindes fra blockchain, vil prisen falde som følge af et større tilbud.
  • Resten af ​​markedet: Følgende udvikling på resten af ​​markedet kan også give en god indikation af krusningsprisudvikling. Især de to største, Bitcoin og Ethereum, fungerer som to kraftige klokkeorme. I perioder, hvor de falder eller stiger, er det typisk, at resten af ​​markedet følger.

Som du sikkert kan se, er faktorerne både komplekse og ret omfattende. Således kræver det både lidt tid og arbejde, du skal holde dig opdateret om kursusudviklingen. Vi vil derfor i denne artikel løbende opdatere XRP -kurser, så du ikke skal gøre det tunge arbejde med at analysere markedet selv.

XRP (XRP) Kurs & Graf

XRP prisprognose – vil prisen stige eller falde?

XRP bygger på Ripple teknologien som er ejet af samme selskab og som skabte XRP for at vise hvad teknologien kan. Det er dog muligt for andre virksomheder at benytte Ripple teknologien som er en betalingsprotokol, der fungerer som en open source kode. Det sigter mod at udføre sikre, øjeblikkelige transaktioner globalt til minimale omkostninger. Udviklerne selv kalder dette den mest avancerede blockchain, og de mener, at den er i stand til at ekspandere til nye markeder rundt om i verden.

Protokollen blev hurtigt populær og bruges i dag af flere kendte finansielle institutioner såsom “Santander”. Dette har fået XRP kursen til at stejle i loftet, og der er flere eksperter, der ser et betydeligt potentiale. Skulle endnu flere virksomheder og institutioner vedtage protokollen, er yderligere vækst meget tænkelig, hvilket vil medføre store fordele for potentielle investorer.


Det, der taler imod en investering, er imidlertid, at kryptokurver, herunder XRP, er flygtige objekter og styres af flygtige faktorer som udbud og efterspørgsel samt medier og omtale. Investeringen vil således svinge kraftigt i værdi, uanset dens betydelige potentiale.


Fordelen ved de skarpe prissvingninger er derimod, at det muliggør høje gevinster på kort sigt. Især spekulanter, der er tilfredse med en højere risiko, kan drage fordel af dette.

Om prisen vil stige i fremtiden er desværre umuligt at forudsige, men der er ingen tvivl om, at det er en krypto, der vil blive spændende at følge i fremtiden. Bare sørg for at holde dig opdateret om XRP kursen, så du undgår betydelige tab, hvis prisen pludselig falder.

KØB XRP HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål

Vil XRP ramme 10$

XRP har tidligere ramt en kurs på 4$ inden den faldt til det nuværende niveau omkring 0,9$
Hvis efterspørgslen/medieomtalen af XRP igen stiger er det ikke usandsynligt at den rammer 10$ eller mere.

Hvad bestemmer kursen på XRP?

Prisen på XRP bestemmes af udbud og efterspørgsel. Der udstedes nye mønter ved mining hvilket automatisk vil øge udbuddet imens efterspørgslen udelukkende bestemmes af investorer og brugere af XRP.

Hvad koster en XRP?

Prisen på XRP ændrer sig konstant, men en XRP koster i øjeblikket 0,9$

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen