S&P 500 indeks – Se pris samt Købsguide (2022)

S&P 500 indeks er det nok mest kendte indeks i verden. Det er indekset der følger de 500 største virksomheder i USA. Dette indeks bliver baseret på de største virksomheder baseret på aktiernes værdi, og går helt tilbage til 1923 med virksomheder såsom Apple, Netflix, Facebook og lignende aktiegiganter, hvor de fik 500 virksomheder i indekset i 1957.

S&P 500 er et af de mest populære indekser, som investorer kan investere i, men kan også være lidt indviklet at blive klog på, hvilket er årsagen til denne artikel.

Hvis du vil købe S&P 500 indeks, så fortrækker vi handelsplatformen eToro, hvor du kan handle med alt lige fra enkle aktier og indekser, men også råvarer og valutaer. Vi giver dig viden indenfor S&P 500 indeks, men også dets kurs nedenfor.

KØB S&P 500 HER 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.

S&P 500 indeks kurs

Prisen på S&P 500 indeks afhænger af hvordan det går med de 500 største virksomheder i USA. Kursen på S&P 500 kan derfor variere dagligt, afhængig af hvordan de forskellige aktier der findes i S&P 500 indekset klarer sig på aktiemarkedet.

Du kan se S&P 500 kursen på grafen ovenfor, og se hvordan den har klaret sig igennem det seneste år.

Guide til Køb af S&P 500

Denne guide vil vise dig hvordan du investere i S&P 500. Vores guide er bygget op som en trin for trin guide, så du hurtigt og nemt kan lære at købe S&P 500 og investere i indexfonde.

Det er ganske nemt at købe et S&P 500 indeks, da det ikke er anderledes end at købe andre typer indekser og ETF’er.

1. Vælg en handelsplatform til S&P 500

Så snart du skal finde en investeringsplatform til at købe dine S&P 500 indekser, så er der en række faktorer som du skal være opmærksom på.

Vi fortrækker en brugervenlig platform som er billige at købe aktier igennem, og her fortrækker vi eToro som et stort udvalg af alt lige fra indekser til aktier, valutaer m.v.

Se vores top 3 handelsplatforme nedenfor.

 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Tilbyder mere end 70 valutakryds
  • Op til 30:1 gearing
  • Understøtter MetaTrader og cTrader
  Kurtage fra Fra 0,2 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  9/10
  Opret gratis konto Læs Anmeldelse CFD’er er komplekse financielle instrumenter og kommer med en høj risiko for tab grundet muligheden for gearing.
  74.4% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
  Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.
 • saxo toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Opret gratis konto Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • capital toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Optimer din strategi med AI analyser
  • Vælg imellem 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser og guides
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  8/10
  Opret gratis konto 83,45% af detailinvestorer taber penge på CFD handel.
 • freedom24 toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg mellem 40.000+ aktier
  • Mulighed for at investere i fremtidige børsnoteringer
  • Handel med aktier, som købte du på en webshop
  Kurtage fra Fra 2 Euro Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Opret gratis konto Læs Anmeldelse Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • markets com toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Stort udvalg af CFD’er
  • Benyt MetaTrader 4
  • God til valutahandel
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Opret gratis konto Læs Anmeldelse 68% af detailinvestorer taber penge på CFD handel.
Vis flere +

2. Opret din handelskonto

indtast informatiner

Så snart du klikker dig ind på eToro’s forside, så skal du blot klikke på ”Opret konto”.

Så snart du har indtastet din information, så lander du på din handelskonto, hvor du kan indsætte dine penge og derved købe en S&P 500 ETF.

Det tager kun meget få minutter og så er din handelskonto klar til at købe dit første S&P 500 index.

3. Indsæt penge på din konto

Så snart du kommer ind på din konto, skal du overføre penge med kreditkort, PayPal eller bankoverførsel. Du kan starte fra kun 50$. (cirka 300 kr.)

Du skal blot klikke i bunden af venstre hjørne på ”Indbetal Penge”.

Du er hermed klar til at overføre penge til din handelskonto.

Så snart du har overført penge til din handelskonto, kan du købe dit S&P 500 indeks.

indsæt penge

4. Sådan Køber du et S&P 500 indeks

Du kan nu købe S&P 500. Du kan selv vælge nogle af de indekser du vil søge efter, eller bruge nogle af de forslag vi kommer med her i artiklen.

Jeg har her valgt S&P 500, som i adskille år har oplevet en stor vækst.

Du skal først søge efter ”SPX500”

S P 500 indeks

Derefter skal du blot klikke på ”Handl” for at købe ” SPX500” indekset

S&P 500

Du bliver nu vist ind på den overstående købsside, hvor du kan købe S&P 500. Du bestemmer helt selv hvilket beløb du ønsker at investere for.

Når du investere i S&P 500, så køber du en CFD (Contract for Difference, som betyder at du investere i prisen på S&P 500, lidt som hvis du køber en aktie. Her ganger du blot din investering med 20 i overstående tilfælde, hvilket betyder at når du investere for 200 dollars, så vil afkastet blive 20 gange højere hvis S&P 500 stiger, og 20 gange lavere hvis S&P 500 falder.

Så snart du har valgt for hvor mange penge du ønsker købe, så skal du blot klikke på ”Indbetal nu” hvis du endnu ikke har overført penge til din handelskonto, eller på ”Åbn handel” hvis du allerede har overført pengene til din handelskonto.

Hvad er S&P 500?

S&P 500 indekset kom til verden i 1923 hvor det først indeholdte 90 aktier og hvor det i 1957 kom til at indeholde de 500 største virksomheder baseret på aktieværdien af aktierne deri.

Dette indeks indikere hvordan det går for disse 500 store amerikanske virksomheder. Kravene for at virksomhederne kan komme med i S&P 500 er at de har en værdi på mindst 6,1 milliard dollars, som blot er ét af de krav der findes, for at blive optaget i S&P 500.

Der bliver konstant ændret i sammensætningen af virksomheder i S&P 500 indekset, så det konstant afspejler markedsværdien for de største virksomheder i USA. Dette betyder også at mange investorer finder S&P 500 index spændende, da det giver dem mulighed for at investere i hele 500 aktier på én gang. På den måde kan man investere i aktiemarkedet og økonomien i USA, hvilket giver god mening, da USA har en af verdens største økonomier.

Hvis du ønsker at investere i aktiemarkedet i USA, uden at skulle købe en lang række enkeltaktier, så kan du med S&P 500 eller en S&P 500 EFF sprede din investering på en stor del af aktiemarkedet i USA, men du kan også læse om det tyske DAX 40 index.

Hvorfor investere i S&P 500 indeks?

Der kan være mange grunde til hvorfor mange investorer vælger at investere i S&P 500 eller en S&P 500 ETF, som du måske allerede har kunne læse af vores guide. Men hvis du ønsker at sprede dine investeringer så meget som muligt, og tror på at økonomien i USA kommer til at vækste i de kommende år, så kan investering i S&P 500 være interessant for dig som investor. Selv Warren Buffet, som er verdens nok mest kendte investor har tidligere anbefalet at købe en S&P 500 ETF. Du kan på den måde nemlig undgå at udvælge forskellige enkle aktier, hvilket kan mindske din risiko, da det oftest er en fordel at sprede sine investeringer.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er S&P 500?

S&P 500 er indekset som inkluderer de 500 største amerikanske virksomheder baseret på deres aktieværdi. Det amerikanske S&P 500 indeks fortæller på den måde omkring hvordan det går i den amerikanske økonomi.
Du kan se vores guide til køb af S&P 500 her

Hvordan kan jeg investere i S&P 500?

Du kan investere i S&P 500 igennem flere forskellige handelsplatforme. Vi anbefaler at du opretter en konto på eToro, hvor du kan købe et S&P 500 indeks og en S&P 500 ETF.

Hvad er prisen på S&P 500 indeks?

Prisen på S&P 500 indeks skifter fra dag til dag afhængig af hvordan det går på det amerikanske aktiemarkedet, med de store virksomheders aktier som er i indekset. Du kan se kursen på S&P 500 indekset her

Hvilke aktier er der i S&P 500?

De 500 aktier der er i S&P 500 indekset er de største virksomheders aktier, med en værdi på mindst 6,1 milliard dollars. Her er aktier som Microsoft, McDonald’s, Faceook og Netflix som nogle af dem.

Passiv investor & copytrader Mark Thorsen

Mark Thorsen skriver om investering i aktier, råvarer og forex på Aktieskole. Han var skrevet om investering i mere end 5 år på hans egen blog Stabil Økonomi og var i 2021 med til at stifte Investing Classroom der står bag Aktieskole. Han har samlet…

Se alle artikler af Mark Thorsen