Portefølje for august 2021

Skribenternes portefølje steg 4,48% for august 2021. Det var især Christian Dues investeringer i kryptovalutaer, som fik porteføljen for aktieskole.com til at stige markant denne måned. Men begge skribenter kom ud af august med et positivt afkast.

I tabellen kan du se, hvordan begge skribenter klarede sig, og hvad det betød for det samlede resultat for 2021. Sidst i tabellen kan du se, hvad det havde betydet for dig, hvis du havde kopieret skribenternes portefølje på eToro.


Skribent
Afkast august 2021
Afkast hele 2021
Hvis du havde investeret 10.000 kr. fra dag 1
Mark Thorsen
0,65%
16,88%
15.788,16
Christian Due
8,31%
5,58%
10.558
Samlet
4,48%
11,23%
13.173,08

Månedsrapport for Mark Thorsen aka thorseninvest

Mark Thorsens afkast på eToro
Mark Thorsens afkast på eToro

Mark Thorsen benytter eToro til CopyTrading. Det er en spændende ny investeringsmetode, hvor du kan kopiere andres handler automatisk. I august 2021 investerede han i 3 investorer på eToro. På den måde spredte Mark Thorsen automatisk sin risiko.

Mark Thorsens portefølje på eToro.
Sådan ser Mark Thorsens portefølje ud ved udgangen af august 2021

Med sin august investering fik Mark Thorsen en spredning i aktier, ETF’er og kryptovalutaer, som du kan se herunder.

Her kan du se Mark Thorsens eksponering for august 2021.

Som du kan se, var næsten 90% i aktier. Herunder kan du se top5 aktier baseret på andel af hans aktiebeholdning:

  • AMD (3,38%)
  • Peloton (3,05%)
  • Alphabet – bedre kendt som Google (2,93%)
  • Ford (2,93%)
  • Corsair Gaming (2,55%)

Her kan du se, hvem Mark kopieret i august 2021. Her vil vi også gennemgå, hvordan disse investorer klarede sig i august. På den måde kan du vælge, om du vil kopiere Mark Thorsen, eller om du foretrækker kun at kopiere nogle af de investorer, som han har i sin portefølje.

Jeppe Kirk Bonde

Dansk investor som bor i England. Han investerer primært i aktier gennem en virksomhedsanalyse, hvor målet er at finde aktier, som er prissat for lavt. Han har en uddannelse i Finance & Strategic management fra CBS, og han har investeret på eToro siden 2013.

Jeppe Kirk Bonde på eToro.

Han er en virkelig god investor at kopiere, hvis man ikke selv vil bruge tiden på at analyse aktier ved bl.a. at nærstudere markedsrapporter og virksomheders årsrapporter. Denne strategi gør også, at han har en gennemsnitlig holdetid på 9 måneder for sine handler. I gennemsnit har han et gennemsnitligt afkast på 33% hvert år siden 2013.

Afkast august 2021 = 0,54%

Olivier Danvel

En helt anden profil er Olivier Danvel, som er mange investores go to investor, når de starter med CopyTrading. Det skyldes, at han har lavet positivt afkast i 56 måneder.

Olivier Danvel på eToro.

Han er valutatrader, så han laver hver måned små postivt afkast. Det er ikke her, at du oplever at få din formue fordoblet på et år. Men fordi han giver positivt afkast hver eneste måned, oplever du helller ikke år, hvor din fomue mindskes, når der er krise i markdett. Dette er en kæmpe fordel ved at kopiere en daytrader, at de kan skabe positivt afkast selv i krisetider.

Normalt vil man smide daytrading ind under højrisiko, men da Olivier Danvel kun har haft positivt afkast og en måned med 0% afkast, så er han god at tilføje for at skabe ballast til krisetider.

Afkast august 2021 = 0,16%

Jay Edward Smith

I kontrast til Olivier Danvels små solide afkast har vi Jay Edward Smith. Han investerer med fokus på aktier og kryptovalutaer, og han har haft år med tab på 53% og et år med et positivt afkast på 340%.

Jay Edward Smith på eToro.

Mark har fået 57,96% gennemsnitligt overskud på ham mod 6,66% på Olivier Danvel. Så de dækker nogle forskellige roller, hvor Jay Edward Smith mere er i kategori med Jeppe Kirk Bonde.

Jay Edward Smith har fokus på langsigtede investeringer.

Afkast august 2021 = 1,13%


Månedsrapport for Christian Due aka cyph3r_smurf

Christian Dues afkast på eToro.

Christian investerer primært i kryptovalutaer på eToro. Da dette indlæg blev opdateret, havde han Bitcoin og Algorand i sin portefølje.

Christian Dues eksponering på eToro.

Fordi Christian fokuserer på kryptovalutaer, har han en højere risikoprofil på eToro end Mark. Her er det vigtigt at påpege, at højere risiko betyder, at du kan opleve højere afkast og højere tab. Det er præcis dette, som er en fordel med kryptovalutaer, at vi ser nogle langt højere stigninger, end vi typisk gør på aktiemarkedet.

Herunder kan du se, hvordan den enkelte investering klarede sig i Christian Dues portefølje.

Bitcoin

Bitcoin behøver næppe den store introduktion, da den over de sidste 2-3 år har været så meget i danske og udenlandske nyheder. Senest har vi set store virksomheder som Tesla og Square købe Bitcoin. Især Square og Twitters CEO, Jack Dorsey, har udtalt, at internettet kommer til at have sin egen valuta, og han regner med, at det bliver Bitcoin.

Selvom vi har set store stigninger af andre kryptovalutaer, så fylder Bitcoin fortsat 40% af den samlede markedsværdi for alle kryptovalutaer.

Læs Christians indlæg om at købe Bitcoin.

Algorand

Det er ikke så længe siden at Algorand blev muligt at handle på eToro. Generelt virker det til, at eToro kommer til at satse mere på kryptovalutaer i fremtiden, da de hele tiden øger deres udbud af kryptovalutaer.

Hovedformålet med Algorand er at gøre det hurtigere og billige at foretage transaktioner med kryptovalutaer. Den blev skabt af Silvio Micali, som er professor i computervidenskab på MIT.

Christian har tjent 60% på Algorand i hele den periode, han har haft dem.

Få din egen konto på eToro

Fordelen med din egen konto på eToro er, at du kan kopiere de to skribenter. Men du kan selvfølgelig også handle aktier, kryptovalutaer, indeksfonde mm. Der er allerede mange, der har valgt eToro, da du har mulighed for CopyTrading, og du kan købe aktier uden at betale kurtage.

Du kan få en konto på eToro på 5-15 minutter, hvis du følger disse simple trin:

  1. Gå til eToros hjemmeside, klik her.
  2. Udfyld dine informationer.
  3. Tjek din e-mail inbox og bekræft din e-mail adresse.
  4. Klik på indbetal penge i nederste venstre hjørne.
  5. Indbetal 200$ med et betalingskort og 500$ via bankoverførsel.

Nu er du klar til at handle på eToro.