Litecoin Kurs: Live Kurs (LTC/DKK) & Historisk Graf

litecoin
litecoin

Litecoin (LTC)

Price
kr595,22
KØB LITECOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Prisen på Litecoin steg med hastig kraft i foråret 2021, men fik over sommeren en stor korrektion og er nu tilbage på samme niveau som starten af januar. Men betyder det at der er en oplagt købsmulighed eller er luften gået ud af ballonen? Du kan læse hvordan du kan købe kryptovaluta i vores artikel omkring den bedste kryptovaluta app.

Læs med når vi dykker ned i prisprognosen for Litecoin i denne artikel!

Kampen om fremtidens valuta

Litecoin er en af de første kryptovalutaer, ud over Bitcoin, der fik bred anderkendelse. En anerkendelse der i høj grad byggede på tillid til stifteren Charlie Lee der tidligere arbejdede som udvikler hos Google og senere har arbejdet for Coinbase.

  • Værdien af Litecoin er steget med 120.000% siden lanceringen i 2011 og i mere end 200% i 2021.
  • Er blevet udråbt som en mulig vinder i kampen om fremtidens valuta af CNBC og The New York Times da den er en forbedret version af Bitcoin med hurtigere transaktionstid og bedre skalerbarhed.

Litecoin Graf

Her kan du se den historiske prisudvikling for Litecoin.

Hvad bestemmer prisen på Litecoin?


I sine 10 år på markedet har Litecoin oplevet betydelige prisændringer. Ved lanceringen kostede en mønt omkring $ 1, mens den i dag handler for $ 140. Dette er også en del lavere end toppen i maj 2021, hvor Litecoin kursen var så høj som 410 dollars.

Så hvad er egentlig årsagen til de skarpe prisændringer? I dette afsnit forklarer vi, hvilke faktorer der påvirker prisen, og hvordan disse hænger sammen. Med indsigt i de faktorer, der påvirker, samt en grundlæggende forståelse for, hvordan de hænger sammen, får du bedre betingelser for succes i handel. Det vil derefter være lettere for dig at opstille din egen Litecoin -prisprognose. Hvis du vil lære at købe kryptovaluta så læs vores artikel om køb kryptovaluta.

  • Udbud og efterspørgsel: Udbud og efterspørgsel betyder, hvor mange mønter der er til rådighed, og hvor mange mennesker der vil købe kryptoen. Hvis udbuddet er mindre end efterspørgslen, vil prisen stige, men hvis udbuddet er højere, kan du forvente en faldende pris. Det er vigtigt at forstå, at udbud og efterspørgsel er den mest kraftfulde katalysator for Litecoin -prisen – men hvad påvirker udbud og efterspørgsel? Det er her, omtale, medier, sociale medier og minedrift spiller en stor rolle.
  • Medier og omtale: Det, der mest påvirker efterspørgslen, dvs. folks interesse, er, hvad der er skrevet i medierne og den generelle omtale blandt mennesker. Hvis Litecoin oplever positiv mediedækning og en masse ”omvæltninger” på sociale medier, kan du forvente en stigende efterspørgsel og dermed en stigende pris. Eksemplerne herpå er mange. Elon Musks hype om dogecoin, der førte til kraftig prisvækst, og nu for nylig Kinas forbud mod bitcoin -minedrift, der førte til dødelige fald. Hvis du holder dig opdateret om mediebilledet og den generelle dækning, kan du derfor lettere forudsige en fremtidig prisudvikling. Hvis reklamen er dårlig, falder prisen, men hvis reklamen er god, stiger prisen. Du kan også i vores artikel se den daglige bitcoin kurs eller Ethereum kurs som også de største kryptovalutaer.
  • Litecoin Mining. Mining er det, der påvirker tilbuddet, dvs. hvor mange mønter er tilgængelige. Minedrift er selve processen med at udtrække mønter fra blockchain, og denne minedrift er blevet meget populær, da minearbejdere belønnes med et bestemt antal mønter. LTC har en maksimal forsyning på 84 millioner, hvoraf 66 millioner cirkulerer på markedet. Efterhånden som de resterende mønter udvindes, kan du forvente, at prisen falder noget, efterhånden som tilbuddet bliver større.
  • Resten af ​​markedet: Efter udviklingen i resten af marked er også en god idé at investere i Litecoin. Bitcoin, der især betragtes som markedets klokkeorm, vil du måske holde et ekstra øje med. Hvis Bitcoin -prisen falder eller stiger, er det i høj grad sådan, at Litecoin -prisen følger. Du kan også se vores liste med de bedste kryptovaluta her.
Litecoin (LTC) Kurs & Graf

Litecoin prisprognose – vil prisen stige eller falde?

På grund af den store volatilitet og de relativt flygtige faktorer, der påvirker prisen, er det svært at sige præcist, hvordan prisen vil udvikle sig i fremtiden. Hvad der i hvert fald er sikkert er, at det fortsat vil være ustabilt.

Her skal der tages højde for hyppige udsving, og til tider kan den vokse hurtigt og derefter opleve lige så ekstreme fald kort efter. Dette er allerede sket flere gange som i 2017 og nu i nyere tid, hvor prisen både steg og faldt flere hundrede procent inden for en tidsperiode på et par måneder. Fordelen ved et sådant marked er, at det er fuldt ud muligt at opnå et højt overskud på kort sigt.

Ved at analysere Litecoin -grafen og holde sig opdateret om de faktorer, der påvirker prisen, kan specielt spekulanter med højere risikotolerance drage fordel af udsvingene for at opnå høje gevinster. Det kan også være en spændende investering set fra et langsigtet perspektiv. Dette skyldes teknologien og fremtidsudsigterne for kryptovalutaer. Du kan se vores liste med de forskellige kryptovaluta kurser.

Der er faktisk flere eksperter og analytikere, der ser en høj stigning i det lange løb. Litecoin, der betragtes som en “udviklet” og “forbedret” version af Bitcoin, er allerede blevet anerkendt af en række mærker rundt om i verden, og endnu flere industrier bør bruge teknologien til at forbedre skalerbarheden og opnå hurtigere transaktioner til en lavere pris, Der er ingen grænser for, hvor vanvittig Litecoin -kursudviklingen kan være.


Bare husk, at selv med et betydeligt potentiale betragtes det stadig som en højrisikoinvestering. I princippet er der lige så stor en chance for at falde til nul som inflation. Der er dog kun få tegn på, at dette vil ske. Litecoin er en meget populær kryptovaluta med en lang karriere på markedet, og som har etableret sig som leder med en markedsværdi på 11 milliarder dollars.

Læs hvordan du køber Litecoin.

KØB LITECOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål

Vil Litecoin ramme 500$

Litecoin har tidligere ramt en kurs på 410$ inden den faldt til det nuværende niveau omkring 175$

Hvis efterspørgslen/medieomtalen af Litecoin igen stiger er det ikke usandsynligt at den rammer 500$ eller mere.

Hvad bestemmer kursen på Litecoin?

Prisen på Litecoin bestemmes af udbud og efterspørgsel. Der udstedes nye mønter ved mining hvilket automatisk vil øge udbuddet imens efterspørgslen udelukkende bestemmes af investorer og brugere af Litecoin.

Hvad koster en Litecoin?

Prisen på Litecoin ændrer sig konstant, men en Litecoin koster i øjeblikket 175$

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen