Køb ZCASH: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb ZCASH (ZEC)? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad ZCASH er for en kryptovaluta? ZCASH er en af de spændende decentraliserede blockchain kryptovalutaer, som har sikkerhed og anonymitet i højsædet, for enhver bruger og deres aktiviteter, men derudover så minder den meget om f.eks. Bitcoin, hvor man med lidt vilje ville kunne kalde den Bitcoins lillebror, og som investor er den også ganske spændende.

Prisen på ZCASH bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for ZCASH.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i ZCASH!

KØB ZCASH HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første ZCASH trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første ZCASH.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB ZCASH HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er ZCASH?

ZCASH minder utroligt meget om Bitcoin, da den er skabt til at blive brugt som et alternativ til overførsler når der fortages køb af varer og tjenester.

ZCASH blev lanceret i 2016, hvor det var en viderudvikling af Zerocoin-projektet, hvor visionen var at løse de sikkerhedsproblemer som fantes i Bitcoin, som især har været relateret til anonymitet. Zerocoin protokollen sikrede at man kunne konvertere Bitcoins til Zerocoins, og derefter opdele dem og konvertere dem tilbage til Bitcoins, hvilket kunne give en større anonymitet ved at sikre at man skjulte afsenderen af betalingerne.

Den massive fokus på anonymitet omkring ZEC ejerne og overførslerne med ZCASH, er noget som adskiller den fra andre kryptovalutaer, og er på den ene side en stor fordel, men det er på samme tid også en ulempe. Det er en ulempe at brugerne bliver så anonyme at det formentligt aldrig kan blive en hverdags erstatning af andre kryptovalutaer, men for en investor kan det dog være en fordel, som visse investorer kan have interesse i på den lange bane, hvor det potentielt kan drive værdien af ZCASH over nuværende niveau, hvilket der dog ingen garantier er for.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om køb kryptovaluta her.

Er ZCASH en god investering?

Om ZCASH er en god investering på den korte eller lange bane må fremtiden vise. Men jo flere kryptovaluta handelsplatforme som kan understøtte ZCASH, jo bedre vil ZEC værdien blive, da den bliver lettere tilgængelig at investere i, og også øger fokus på netop deres kryptovaluta.

Men som nævnt så er det både en fordel og en ulempe at de har så høj en anonymitet, da det kan virke usandsynligt at den nogensinde bliver et alternativ eller en komplet udskiftning af andre kryptovalutaer. Men for en investor kan den være ganske spændende, da det kan bidrage til at værdien på ZCASH vil stige i fremtiden, jo flere investorer der får øjnene op for den. Derudover så er det også en fordel at den er nem at omsætte til Bitcoin. Men husk at alle former for investering har en risiko, og især investering i kryptovaluta, så du bør sikre dig at du laver din research inden du fortager din investering. ZCASH er en utroligt interessant kryptovaluta og også en af de store af slagsen, som vi kommer til at følge i den kommende tid.

Se ZCash kurs i realtid lige her.

KØB ZCASH HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er ZCASH?

ZCASH er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på ZCASH bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en ZCASH (ZEC)?

Du kan købe ZCASH på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første ZCASH.
Læs vores guide til at købe ZCASH

Hvordan investerer man i ZCASH?

Du kan investere i ZCASH enten ved direkte at købe en ZCASH, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Polygon. Ønsker du ikke at bruge ZCASH som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe ZCASH med kreditkort?

Du kan købe ZCASH med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe ZCASH med kontooverførsel?

Du kan købe ZCASH med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Polygon med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af ZCASH?

Når du som privatperson køber og sælger ZCASH, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af ZCASH.

Hvordan hæver man ZCASH?

Hvordan du hæver dine ZCASH afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe ZCASH i banken?

Du kan ikke købe ZCASH i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på ZCASH, men ønsker du at eje en ZCASH skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen