Køb Uniswap: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb Uniswap (UNI)? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad Uniswap er for en kryptovaluta? Uniswap er blevet en af de større kryptovalutaer på meget kort tid, og der er ingen tvivl om at hvis man interessere sig for kryptovaluta, så er den en man kommer til at støde på. Mange spår en god fremtid for Uniswap, som giver brugere muligheden for at skabe deres egne decentralisere exchanges.

Prisen på Uniswap bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Uniswap.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Uniswap!

KØB UNISWAP HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Uniswap trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Uniswap.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB UNISWAP HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Uniswap?

Uniswap er en af de nye kryptovalutaer som blev grundlagt tilbage i 2018. Den er bygget på Ethereums blockchain teknologi, og er en 100% decentraliseret kryptovaluta. Uniswap koden er Opensource, hvilket betyder, at alle kan bruge koden til at skabe deres helt egen decentraliserede exchange.

Uniswap er kort fortalt en teknologi, hvor man har mulighed for at bytte kryptovalutaer igennem. Alle ERC20-tokens kan byttes igennem Uniswap platformen, og man kan endda gøre det 100% gratis. Dette adskiller sig især fra andre exchanges, som er drevet af at tjene penge, hvilket betyder at de tager gebyrer for at liste nye coins.

Det svarer lidt til at brugere kan overfører penge med forskellige valutaer igennem platformen, uden at det koster en øre, hvilket naturligvis er noget som er interessant for mange verden over, som skal overfører penge globalt.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om at invester i kryptovaluta.

Er Uniswap en god investering?

Det er svært at svare på om Uniswap er en god investering, da vi ikke kan se ud i fremtiden. Men der er ingen tvivl om at Uniswap er en af de kryptovalutaer man har svært ved at overse, hvis man interessere sig for investering i kryptovaluta.

Uniswap er jo en exchange, hvor man har mulighed for at ”veksle” kryptovalutaer, og overføre med én kryptovaluta, mens modtageren modtager én anden. Dette kan blive en god investering, hvis Uniswap formår at blive den førende decentraliserede exchange. Udover at man kan overfører igennem Uniswap, så kan man også bygge sine egne coins uden høje gebyrer, hvilket også er interessant for mange. Derfor kan Uniswap blive en rigtig god investering, hvis de lykkes med deres vision, men det er ligesom enhver anden investering i kryptovaluta, en investering med høj risiko for at tabe sine penge, så derfor bør du altid kun investere for penge du har råd til at tabe.

Uniswap er en spændende kryptovaluta, som vi følger tæt i fremtiden. Se Uniswap kurs.

KØB UNISWAP HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Uniswap?

Uniswap er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Uniswap bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Uniswap (UNI)?

Du kan købe Uniswap på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Uniswap.
Læs vores guide til at købe Uniswap

Hvordan investerer man i Uniswap?

Du kan investere i Uniswap enten ved direkte at købe en Uniswap, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Uniswap. Ønsker du ikke at bruge Uniswap som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Uniswap med kreditkort?

Du kan købe Uniswap med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Uniswap med kontooverførsel?

Du kan købe Uniswap med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Uniswap med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Uniswap?

Når du som privatperson køber og sælger Uniswap, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Uniswap.

Hvordan hæver man Uniswap?

Hvordan du hæver dine Uniswap afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Uniswap i banken?

Du kan ikke købe Uniswap i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Uniswap, men ønsker du at eje en Uniswap skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen