Køb Tezos: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb Tezos (XTZ)? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad Tezos er for en kryptovaluta? Tezos er en af de nyere kryptovalutaer men den adskiller sig fra en del af de større kryptovalutaer såsom f.eks. Bitcoin. Tezos kan nemlig ikke ”mines” men er bygget på forskellige skabere af nye blokke. Disse skabere er forskellige og afhænger af hvor mange Tezos (XTZ) man ejer, alder og også til dels tilfældigt. Det er derfor en ret interessant kryptovaluta som adskiller sig fra mange af de andre på markedet.

Prisen på Tezos bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Tezos.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Tezos!

KØB TEZOS HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Tezos trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Tezos.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB TEZOS HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Tezos?

Tezos (XTZ) blev skabt i 2018, hvor den færdige kryptovaluta blev annonceret, mens arbejdet påbegyndte allerede i 2014.

Tezos er også en platform, hvor man har mulighed, som man kender det fra Ethereum, for at bygge nye kryptovalutaer med såkaldte ”SmartContracts” De har dog taget det skridtet videre, og givet udviklere endnu flere muligheder for at kontrollere deres egne kryptovalutaers regler i netværket, hvilket har givet mere fleksibilitet til de nye kryptovauta tokens.

Det der også er med til at gøre Tezos yderligere interessant, er at den fremtidige udvikling bliver lavet af de brugere der findes i deres netværk af Tezos ejere.

Her giver man brugere yderligere grund til at investere i Tezos, og får også flere forskellige input til hvordan fremtiden for Tezos skal blive. Med Tezos kan du som investor også blive belønnet økonomisk for at anvende ”Staking”, som betyder at du har dine Tezos i en kryptovaluta Wallet. Her støtter du blockchain netværket bag Tezos, og tjener samtidigt en form for rente, præcist som hvis du indlånte penge i banken til en indlånsrente.

Du vil med staking optjene en rente på omkring 6% som skifter løbende. Første gang du staker, så går der 5 uger inden du får dit førte afkast, hvorefter du modtager afkastet hver tredje dag. Du modtager dine Tezos af en validator, så de sikre at alt går efter systemet.

Du kan også vælge et alternativ til ”Staking” som hedder at ”Bake”. Her skal du dog have en mere teknisk viden, som primært er for de meget erfarne indenfor kryptovaluta og teknik.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om at Hvordan køber du kryptovaluta?.

Er Tezos en god investering?

Vi kan ikke give dig et endegyldigt svar på om Tezos er en god investering eller ej, da det afhænger af utroligt mange parametre og vi kan ikke forudsige fremtiden. Men der er ingen tvivl om at Tezos er en utrolig spændende kryptovaluta. Den har haft store udsving igennem tiden, hvor den både er steget voldsomt, men også faldet igen, så hvis du overvejer at investere i Tezos, så skal du være forberedt på at den er en volatil kryptovaluta.

Der er mange investorer der syntes det er interessant at anvende deres Staking, hvor de optjener passiv indkomst ved at Stake deres Tezos, og det er naturligvis også noget som bidrager til at bibeholde en del af investorerne i længere tid. Derudover så er det også en af de store kryptovalutaer som er en del af top 50 indenfor de største kryptovalutaer der findes. Der er stort potentiale for Tezos hvis de formår at udvikle deres teknologi og tiltrække nogle store investorer, som vi uden tvivl kommer til at følge meget tæt.

Se Tezos kurs i realtid her.

KØB TEZOS HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Tezos?

Tezos er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Tezos bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Tezos (XTZ)?

Du kan købe Tezos på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Tezos.
Læs vores guide til at købe Tezos

Hvordan investerer man i Tezos?

Du kan investere i Tezos enten ved direkte at købe en Tezos, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Tezos. Ønsker du ikke at bruge Tezos som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Tezos med kreditkort?

Du kan købe Tezos med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Tezos med kontooverførsel?

Du kan købe Tezos med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Tezos med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Tezos?

Når du som privatperson køber og sælger Tezos, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Tezos.

Hvordan hæver man Tezos?

Hvordan du hæver dine Tezos afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Tezos i banken?

Du kan ikke købe Tezos i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Tezos, men ønsker du at eje en Tezos skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen