Køb Stellar: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb Stellar? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad Stellar er for en kryptovaluta? Stellar gør det muligt at overføre penge billigere for forbruger til forbruger, men også for virksomheder. Det er især de dyre transaktioner med udenlandsoverførsler på tværs af hele verden som Stellar gerne vil løse med deres blockchain teknologi.

Prisen på Stellar bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Stellar.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Stellar!

KØB STELLAR HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Stellar trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Stellar.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB STELLAR HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Stellar?

Stellar har en vision om at give forbrugere muligheden for at overføre penge på en billig, hurtig og derved effektiv måde, uanset hvor man befinder sig i verden. Problemet i dag i den finansielle verden, når man skal fortage en overførsel både internt i landende, men især på tværs af lande, er at det koster nogle dyre gebyrer, og er endda også langsomt og kan derfor tage op til flere dage for pengene at nå fra afsender til modtager.

Når du overfører penge med kryptovalutaen Stellar, så kan du overfører penge til enhver uanset hvor de befinder sig i verden, og uden de dyre transaktionsomkostninger som bankerne opkræver deres kunder. Her kommer blockchain uden tvivl til at være en massiv besparelse ved overførsler, både i forhold til pris, men også en besparelse i tid.

IBM er en af de store virksomheder som anvender Stellar netværket, og som har vist vejen for at virksomheder godt kan kombinere deres forretning med blockchain teknologien og skabe et samarbejde til gavn for begge parter. Det bliver utroligt spændende at se hvordan samarbejde mellem IBM og Stellar netværket kommer til at udforme sig i fremtiden.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om at købe kryptovaluta.

Er Stellar en god investering?

Om Stellar er en god investering kan kun fremtiden vise. Men der er ingen tvivl om at med deres samarbejde med en kæmpe virksomhed som IBM, så bidrager det som et form for ”blåstempel” for at Stellar er en troværdi blockchain kryptovaluta.

Hvis Stellar lykkes med at overtage en del af bankernes transaktioner, som vil give forbrugere og virksomheder en fordel ift. tid og penge, så kan fremtiden for Stellar blive rigtig lys. Men der er naturligvis ingen garantier som ved enhver anden investering, og derfor bør du lave en grunding research inden du investerer i en kryptovaluta som Stellar. Vi kommer uden tvivl til at følge Stellar (XML) tæt i fremtiden. Se Stellar kurs her.

KØB STELLAR HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Stellar?

Stellar er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Stellar bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Stellar (XLM)?

Du kan købe Stellar på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Stellar.
Læs vores guide til at købe Stellar

Hvordan investerer man i Stellar?

Du kan investere i Stellar enten ved direkte at købe en Stellar, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Stellar. Ønsker du ikke at bruge Stellar som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Stellar med kreditkort?

Du kan købe Stellar med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Stellar med kontooverførsel?

Du kan købe Stellar med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Stellar med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Stellar?

Når du som privatperson køber og sælger Stellar, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Stellar.

Hvordan hæver man Stellar?

Hvordan du hæver dine Stellar afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Stellar i banken?

Du kan ikke købe Stellar i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Stellar, men ønsker du at eje en Stellar skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen