Køb Solana: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb Solana nu eller? Der er i de senere år kommet mange nye kryptovalutaer, og her er Solana en af de nyeste der er dukket op. Her i artiklen, vil vi give dig viden omkring hvad Solana er, og hvad deres projekt handler om. Så hvis du overvejer at købe Solana, så er det en artikel for dig.

Prisen på Solana bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Solana.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Solana!

KØB SOLANA HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Solana trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Solana.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB SOLANA HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Solana?

Solana har været en af de mest succesfulde kryptovalutaer i den senere tid, hvis vi måler succes på den pris som Solana har opnået. Solana er en af de mere interessante kryptovalutaer, da den forsøger at gøre præcist som Ethereum, nemlig at blive en form for ”motor” hvor man kan opbygge kryptovalutaer med.

Solana er blevet en af de største kryptovalutaer derude, og er p.t. i top 5 over en af de største kryptovalutaer baseret på pris. Dette er ganske imponerende, når man tager i betragtning af at Solana kun har eksisteret i meget kort tid.

Med Solana er en ny slags blockchain blevet skabt, som er mere avanceret end mange af de forsøg der er blevet udviklet i form af andre mindre kryptovalutaer. Solana er nemlig ”Open Source” hvilket betyder at flere kan bruge deres teknologi, da den er tilgængelig for alle der ønsker at bruge den, hvilket formentligt forklarer hvorfor at de har fået en så hurtig succes. Hvis du er blevet nysgerrig på nogle af de store og gode kryptovalutaer, så kan du se vores liste med de bedste kryptovalutaer.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om at købe kryptovalutaer her.

Er Solana en god investering?

Da vi ikke kan spå om fremtiden, så kan vi ikke fortælle om Solana er en god investering. Men der er utroligt mange forventninger til at Solana kommer til at tage en del af markedsandelene fra Ethereum, hvilket naturligvis vil skabe yderligere brugere til Solana, som vil give den endnu mere omtale, hvilket naturligvis får mange til at spørge om Solana er en god investering nu, eller om den er det i fremtiden.

Men Solanas blockchain er både hurtigere og billigere end Ethereums, hvilket formentligt vil ende med at flere kommer til at bruge Solanas blockchain hvis de forsætter med at udvikle den, mens der allerede er over 500 krypotovalutaer som er bygget Solanas blockchain. Da Solanas markedsværdi er mange gange lavere end Ethereums, så er der mange investere i Solana, i håb om at den stiger i værdi over de kommende år. Men investering i kryptovaluta er naturligvis lige som enhver anden investering, både mulighed for at få et afkast eller tabe penge, så du bør sætte dig ind i Solana inden du køber Solana kryptovaluta som investering.

Hold øje med Solana kursen i realtid lige her.

KØB SOLANA HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Solana?

Solana er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Solana bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Solana?

Du kan købe Solana på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Solana.
Læs vores guide til at købe Solana

Hvordan investerer man i Solana?

Du kan investere i Solana enten ved direkte at købe en Solana, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Solana. Ønsker du ikke at bruge Solana som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Solana med kreditkort?

Du kan købe Solana med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Solana med kontooverførsel?

Du kan købe Solana med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Solana med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Solana?

Når du som privatperson køber og sælger Solana, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Solana.

Hvordan hæver man Solana?

Hvordan du hæver dine Solana afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Solana i banken?

Du kan ikke købe Solana i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Solana, men ønsker du at eje en Solana skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen