Køb Polygon: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb Polygon (MATIC)? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad Polygon er for en kryptovaluta? Polygon er skabt til at løse nogle af de udfordringer som er i Ethereums blockchain teknologi. Polygon har nemlig lave gebyrer, god brugeroplevelse og et højt antal transaktioner i sekundet, hvilket også har gjort Polygon til en af de største kryptovalutaer baseret på værdi, og derfor også en spændende investering for mange investorer.

Prisen på Polygon bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Polygon.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Polygon!

KØB POLYGON HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Polygon trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Polygon.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB POLYGON HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Polygon?

Polygon, som tidligere er kendt som MATIC Netværket, er en skaleringsløsning som kan bidrage til at forbedre hastigheden, reducere omkostningerne samt optimere kompleksiteten når man overfører igennem blockchain-netværket.

Polygon har som vision at forbedre Ethereum platformen, da det er en af de største kryptovalutaer og blockchain teknologier, hvilket har givet den så meget aktivitet ved f.eks. at der er blevet bygget spil, virtuelle verdner, mulighed for at købe kunst og deltage i flere forskellige finansielle tjenester, at den er blevet så langsom, dyr og ineffektiv da omkostningerne til transaktionerne er steget kombineret med at trafikken er blevet for stor.

Polygon er et 2-lags netværk, som i virkeligheden er en tilføjelse til Ethereum platformen, hvor man ikke har ønsket at ændre den originale blockchain teknologi, men i stedet blot vil optimere. Polygon hjælper derfor Ethereum med at udvide størrelsen, sikkerheden og effektiviteten, hvilket er blevet taget godt imod af brugerne, og har gjort at Polygon er blevet en af de store kryptovalutaer.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om hvordan du kan købe din kryptovaluta her.

Er Polygon en god investering?

Om Polygon er en god investering afhænger af hvordan den i fremtiden bliver taget imod af brugerne og investorerne. Derfor er det svært at svare på om Polygon er en god investering, da ingen kan forudsige fremtiden.

Men da Polygon har som vision at forbedre nummer 2 største kryptovaluta, Ethereum, så har det givet dem mange brugere, som kan se potentialet i at optimere denne kryptovaluta. Det kan især blive en god investering, hvis det lykkes Polygon at slå nogle af de store og centrale spillere indenfor netop optimering af ethereum. Uanset hvad så afhænger det hele af om de kan lykkes med deres vision om at forbedre Ethereums blockchain teknologi, og gøre sig positivt bemærket iblandt investorer og brugerne. Men der er ingen garantier, og investering i kryptovaluta er for det meste højrisiko investering, hvilket også betyder at du bør lave din egen research inden du investerer i en kryptovaluta som Polygon. Du kan følge Polygon kurs live her.

Polygon er uden tvivl en af de store kryprovalutaer som vi kommer til at følge i fremtiden. Læs også vores artikel med kryptovaluta for begyndere.

KØB POLYGON HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Polygon?

Polygon er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Polygon bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Polygon (MATIC)?

Du kan købe Polygon på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Polygon.
Læs vores guide til at købe Polygon

Hvordan investerer man i Polygon?

Du kan investere i Polygon enten ved direkte at købe en Polygon, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Polygon. Ønsker du ikke at bruge Polygon som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Polygon med kreditkort?

Du kan købe Polygon med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Polygon med kontooverførsel?

Du kan købe Polygon med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Polygon med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Polygon?

Når du som privatperson køber og sælger Polygon, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Polygon.

Hvordan hæver man Polygon?

Hvordan du hæver dine Polygon afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Polygon i banken?

Du kan ikke købe Polygon i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Polygon, men ønsker du at eje en Polygon skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen