Køb Maker: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb Maker (MKR)? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad Maker er for en kryptovaluta? Du kan ikke undgå at støde på kryptovalutaen Maker, som er den største decentraliserede applikation skabt på Ethereums blockchain netværk, med navnet Maker Protocol. Vi graver dybere i hvad investering i Maker betyder for dig som investor i denne artikel, så du kan finde ud af om du skal investere i Maker eller ej.

Prisen på Maker bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Maker.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Maker!

KØB MAKER HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Maker trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Maker.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB MAKER HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Maker?

Maker er en af de største decentraliserede applikationer, bedre kendt som dApps, på Ethereum blockchain netværket. Navnet på Makers platform er Maker Protocol, og er designet af en række forskellige udviklere, og styret af MakerDAO.

MakerDAO er en såkaldt decentraliseret autonom organisation, deraf DAO, som udelukkende består af MKR-indehavere fra hele verden. Her kan disse ejere af deres Maker kryptovaluta vælge at satse deres MKR-tokens, for at stemme om potentielle ændringer til Maker Protocol, og samtidigt sikre en forsat høj effektivitet, gennemsigtighed og stabilitet af softwaren.

Selvom der er store forskelle, så svarer det at eje MKR kryptovaluta lidt som at eje aktier i en virksomhed, hvor man som ejer af Maker kryptovaluta, bliver en form for aktionær, og derfor også får en indflydelse på hvordan virksomheden skal fungerer.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om at Køb kryptovaluta ved at Klikke her.

Er Maker en god investering?

Om Maker er en god investering for dig som investor, må tiden vise. Der er mange parametre der har betydning for fremtiden med Maker kryptovaluta, og kun fremtiden kan fortælle om investorerne forsætter med at have samme interesse i Maker.

Maker har en højere værdi end mange af de andre Defi coins, og hvis de kan bibeholde samt tiltrække flere investorer, så kan de gå en lys fremtid i møde, samtidigt med at der i forvejen er stor interesse for DeFi apps som Maker er, hvilket også kan give en vækst i fremtiden hvis den interesse forsætter fra investorerne. Men der er ingen tvivl om at du altid skal huske at investering i kryptovaluta er en højrisiko investering, som derfor kræver at du ikke investere for penge som du ikke har råd til at tabe, hvis Maker ikke skulle blive en succes.

Maker er forsat en af de største og mest populære kryptovalutaer, og det bliver spændende at følge dem i de kommende år, nu hvor interessen for kryptovaluta har haft en stor vækst i den senere tid.

Se Maker kurs i realtid lige her.

KØB MAKER HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Maker?

Maker er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Maker bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Maker (MKR)?

Du kan købe Maker på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Maker.
Læs vores guide til at købe Maker

Hvordan investerer man i Maker?

Du kan investere i Maker enten ved direkte at købe en Maker, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Maker. Ønsker du ikke at bruge Maker som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Maker med kreditkort?

Du kan købe Maker med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Maker med kontooverførsel?

Du kan købe Maker med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Maker med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Maker?

Når du som privatperson køber og sælger Maker, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Maker.

Hvordan hæver man Maker?

Hvordan du hæver dine Maker afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Maker i banken?

Du kan ikke købe Maker i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Maker, men ønsker du at eje en Maker skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen