Køb Litecoin: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb Litecoin (LTC) hvis du tror på visionen som Litecoin har skabt med Peer to peer kryptovaluta, som er bygget til at give hurtige og sikre transaktioner ved hjælp af den omtalte blockchain teknologi. Litecoin er en af de mest omtalte kryptovalutaer, så hvis du overvejer at købe Litecoin, så vil du i denne artikel blive klogere på hvad Litecoin er, inden du investere i Litecoin.

Prisen på Litecoin bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Litecoin.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Litecoin!

KØB LITECOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Litecoin trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Litecoin.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB LITECOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Litecoin?

Litecoin (LTC) minder utroligt meget om Bitcoin. Litecoin blev stiftet i 2011, som var få år efter Bitcoin kom til verden, og er siden steget med mere end 120.000%, hvor prisen årligt er steget massivt siden lanceringen. Det er derfor også en af de ældste kryptovalutaer. Grundlæggeren Charlie Lee stiftede Litecoin fordi han ville skabe et alternativ til Bitcoin. Den eneste reelle forskel på Litecoin og Bitcoin er i virkeligheden at det er hurtigere at lave overførsler med Litecoin, som er 4 gange hurtigere at overføre sine penge igennem.

Litecoin fungerer præcist som når du køber Bitcoin, ved at være en decentraliseret ”coin” med hele 84 millioner Litecoins, som man kan få igennem mining, hvilket er 4 gange så mange mønter som Bitcoin, som har 21 millioner Bitcoins, hvilket potentielt kan være en fordel for Litecoin i fremtiden.

En af de fordele der er ved at mine Litecoins, er at den algoritme som det kræves for at mine Litecoins er mindre kompleks end f.eks. Bitcoins, hvilket betyder at der kan være flere om at mine Litecoins grundet den lettere tilgængelighed.

Præcist som langt de fleste andre kryptovalutaer, så er Litecoin en del af et såkaldt ”Open-Source” betalingsnetværk som betyder at de er tilgængelige for enhver. Netværket har navnet blockchain og er selve fundamentet bag handlen med kryptovaluta, hvor denne kryptovaluta er 100% decentraliseret, hvilket betyder at ingen kan kontrollere eller styre den.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om at købe kryptovaluta her.

Er Litecoin en god investering?

Om Litecoin er en god investering afhænger af om kursen vil forsætte med at stige i fremtiden. Det er vigtigt at huske at enhver kryptovaluta er utrolig volatil, hvilket betyder at kursen kan svinge utroligt meget op og ned. Nogle kryptovalutaer heriblandt Litecoin kan opleve en kursstigning på 100% på en enkelt dag, mens det også kan gå den anden vej en anden dag, så det er vigtigt at huske at investering i Litecoin har en risiko, som enhver anden investering.

Stifteren af Litecoin har udtalt at han ønsker at Litecoin skal være kryptovalutaens svar på sølv, mens Bitcoin er guld. Om du ønsker at investere i kryptovalutaens svar på sølv, når muligheden for at investere i Bitcoin som i tilfældet her er guldet, er helt op til dig, men som med enhver anden investering så giver det ofte god mening at sprede sine investeringer og derved få diversificeret din portefølje. Derudover så kan det også være en fordel for Litecoin på den lange bane at deres overførsler er hurtigere end deres ”storebror” Bitcoin, men ingen ved naturligvis hvad fremtiden bringer. Vi kommer uanset hvad til at følge Litecoin tæt i de kommende år.

Se Litecoin kurs her.

KØB LITECOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Litecoin?

Litecoin er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Litecoin bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Litecoin?

Du kan købe Litecoin på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Litecoin.
Læs vores guide til at købe Litecoin

Hvordan investerer man i Litecoin?

Du kan investere i Litecoin enten ved direkte at købe en Litecoin, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Litecoin. Ønsker du ikke at bruge Litecoin som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Litecoin med kreditkort?

Du kan købe Litecoin med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Litecoin med kontooverførsel?

Du kan købe Litecoin med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Litecoin med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Litecoin?

Når du som privatperson køber og sælger Litecoin, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Litecoin.

Hvordan hæver man Litecoin?

Hvordan du hæver dine Litecoin afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Litecoin i banken?

Du kan ikke købe Litecoin i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Litecoin, men ønsker du at eje en Litecoin skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen