Køb IOTA: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb IOTA (MIOTA)? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad IOTA er for en kryptovaluta? Det er en af de store kryptovalutaer, men det der adskiller IOTA fra de andre, er at den ikke er baseret på blockchain som praktisk talt alle andre kryptovalutaer, men i stedet på deres eget verifikationssystem, kaldet ”The Tangle”.

IOTA står for Internet of Things Application, hvor de satser på at alt vi laver og kommer til at lave i fremtiden vil forgå online. Men det lærer vi dig meget mere om længere nede.

Prisen på IOTA bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for IOTA.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i IOTA!

KØB IOTA HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første IOTA trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første IOTA.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB IOTA HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er IOTA?

IOTA er nævnt længere oppe, en lidt speciel kryptovaluta, som ikke er baseret på blockchain, men i stedet baseret på deres helt eget verifikationssystem som hedder ”The Tangle” som ses på billedet nedenfor.

blockchain vs tangle
Blockchain VS. The Tangle system

De har bygget et system, hvor de satser på at det meste vi fortager os kommer til at forgå online i fremtiden, hvor der kommer til at være markant flere små transaktioner end der er i dag. Dette mener IOTA bliver for dyrt på blockchain teknologi i fremtiden, hvor The Tangle systemet forsat er decentraliseret som blockchains kryptovalutaer er, og fuldstændig uden gebyrer.

IOTA systemet er skabt til en verden, hvor stort set alt forgår online, og hvor teknologien ikke giver adgang til ”mining”, og derfor er der ingen gebyrer overhoved forbundet med deres teknologi.

Det er som nævnt en fuldstændig anden teknologi end blockchain, og også relativt ny, hvilket også gør den utrolig interessant for mange kryptovaluta investorer som tror på at der findes flere måder at skabe overførsler i fremtiden udover blockchain.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om sådan du investerer i kryptovaluta.

Er IOTA en god investering?

Hvis du gerne vil vide om IOTA er en god investering, så afhænger det jo af hvordan fremtiden for deres teknologi bliver, og det er der ingen der kan forudsige. Men for investorer, så kan der være nogle som gerne vil sprede deres investering i kryptovaluta i flere forskellige teknologier, for ikke at have alle æg i samme kurv, hvor IOTA måske kan være interessant.

Det er et utrolig ambitiøst projekt de har taget fat i, og der er ingen tvivl om at det både kan medføre muligheden for et stort afkast og derved en massiv gevinst hvis det lykkes dem, og at de derfor for trukket mange investorer med, men der er også en høj risiko ved at investere i nye projekter som IOTA, så derfor skal du tænke dig godt om inden du investerer din formue.

Hvis du mener at de passer ind i din risikoprofil og du derfor vil investere i dem, så anbefaler vi at du udelukkende investerer for penge som du ikke har behov for at bruge her og nu og derfor også har råd til at tabe hvis projektet ikke skulle lykkes som håbet. En yderst interessant investeringsmulighed, som har en for mange høj risiko.

Se IOTA kurs i realtid her.

KØB IOTA HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er IOTA?

IOTA er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på IOTA bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en IOTA (MIOTA)?

Du kan købe IOTA på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første IOTA.
Læs vores guide til at købe IOTA

Hvordan investerer man i IOTA?

Du kan investere i IOTA enten ved direkte at købe en IOTA, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på IOTA. Ønsker du ikke at bruge IOTA som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe IOTA med kreditkort?

Du kan købe IOTA med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe IOTA med kontooverførsel?

Du kan købe IOTA med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe IOTA med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af IOTA?

Når du som privatperson køber og sælger IOTA, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af IOTA.

Hvordan hæver man IOTA?

Hvordan du hæver dine IOTA afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe IOTA i banken?

Du kan ikke købe IOTA i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på IOTA, men ønsker du at eje en IOTA skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen