Køb Filecoin: Stor Guide (2023 Opdatering)

Filecoin er en af de nyere kryptovalutaer. Det er kort fortalt en decentraliseret protokol, som giver andre mulighed for at leje lagerplads på deres egne servere, og hvor man også har mulighed for at købe ekstra lagerplads på deres netværk.
Prisen på Filecoin bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Filecoin.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Filecoin!

KØB FILECOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Filecoin trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Filecoin.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB FILECOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Filecoin?

Filecoin er kort fortalt en decentral protokol, som giver brugere mulighed for at leje deres lagerplads på Filecoins servere. Udover at leje, så kan man også købe lagerplads på deres netværk.

Eftersom alle i hele verden kan blive tilsluttet deres netværk, så kan det blive en kæmpe kilde til datalagring, hvilket giver god mening i en tid hvor langt de fleste systemer bliver cloudbaseret, og man derfor ønsker at kunne følge med den store efterspørgsel.

Man kan altså med Filecoin lagre store mængder data, som blandt andet betyder at de idag kan lagre 1.1 millioner TB (terabyte). Det svarer til at Netflix komplette lagring er cirka 6% af Filecoins kapacitet.

KØB FILECOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Er Filecoin en god investering?

Om Filecoin er en god investering er der ingen der kan fortælle dig, da ingen kan forudse fremtiden. Men det er dog vigtigt at huske at det afhænger fuldstændig af udbud og efterspørgsel, når vi snakker om kryptovalutaer generelt, og derved også troen på projekterne fra investorerne.

Du kan med fordel holde øje med, hvor Filecoins teknologi bliver brugt henne, da det især påvirker deres udbud og efterspørgsel. Derudover så er det også meget vigtigt at følge med i medierne da de forskellige nyhedsmedier også kan få forskellige kryptovalutaer til at få et boost.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om at købe kryptovalutaer her.

KØB FILECOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Filecoin?

Filecoin er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Filecoin bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Filecoin?

Du kan købe Filecoin på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Filecoin.
Læs vores guide til at købe Filecoin

Hvordan investerer man i Filecoin?

Du kan investere i Filecoin enten ved direkte at købe en Filecoin, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Filecoin. Ønsker du ikke at bruge Filecoin som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Filecoin med kreditkort?

Du kan købe Filecoin med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Filecoin med kontooverførsel?

Du kan købe Filecoin med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Filecoin med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Filecoin?

Når du som privatperson køber og sælger Filecoin, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Filecoin.

Hvordan hæver man Filecoin?

Hvordan du hæver dine Filecoins afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Filecoin i banken?

Du kan ikke købe Filecoin i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Filecoin, men ønsker du at eje en Filecoin skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen