Køb Ethereum: Stor Guide (2023 Opdatering)

Ethereum er en af de første kryptovalutaer du støder på, hvis du er begyndt at lave din research omkring kryptovaluta. Ethereum er nemlig den anden største kryptovaluta der eksistere. Køb Ethereum (ETH) hvis du tror på at de forsætter deres massive fremgang. Her i artiklen vil du lærer mere om hvad Ethereum er og hvordan du køber Ethereum.

Prisen på Ethereum bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Ethereum.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Ethereum!

KØB ETHERIUM HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Ethereum trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Ethereum.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Hvad er Ethereum?

Ethereum er en kryptovaluta, men selve teknologien som Ethereum er lavet med, har gjort det muligt at bygge sin egen kryptovaluta med deres ”SmartContracts”. Det har gjort at man selv kan skabe sin helt egen kryptovaluta

Det har også gjort at langt de fleste mindre kryptovalutaer er bygget på Ethereums software, da det er utrolig nemt at bygge sin helt egen kryptovaluta når man bruger deres ”SmartContracts”. Derudover så kan man også bruge Ethereum som man bruger Bitcoin, til at fortage overførsler, men det er især deres mulighed for at skabe sin egen kryptovaluta som har skabt fokus på Ethereum, og som har gjort at mange ser Ethereum som en af de førende kryptovalutaer i fremtiden.

Der er skabt mere end 3000 forskellige kryptovalutaer baseret på Ethereums teknologi. Hvis du er blevet nysgerrig på flere kryptovalutaer, så kan du f.eks. læse mere om Køb af BTC eller køb af Dogecoin.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om at køb af kryptovalutaer her.

Er Ethereum en god investering?

Om Ethereum er en god investering for dig som investor eller ej, afhænger af hvordan fremtiden for Ethereum kommer til at se ud. Der er i de senere år løbende kommet mere fokus på forskellige kryptovalutaer, og eftersom de fleste kryptovalutaer er baseret på udbud og efterspørgsel, så kan det se ud til at fremtiden generelt er lys for kryptovalutaer.

Ethereum er en af de største kryptovalutaer, og da flere og flere bruger deres teknologi til at skabe yderligere kryptovalutaer, så vil der med stor sandsynlighed komme yderligere fokus på en kryptovaluta som Ethereum. Det er dog vigtigt at du som investor holder skarpt øje med kryptovalutamarkedet, da det kan ændre sig lynhurtigt.

Se Ethereum kurs live lige her.

Ethereum er en af de største kryptovalutaer som tidligere nævnt, og kan bl.a. købes på platformen Coinbase.

KØB ETHERIUM HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Ethereum?

Ethereum er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Ethereum bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man Ethereum?

Du kan købe Ethereum på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Ethereum.
Læs vores guide til at købe Ethereum

Hvordan investerer man i Ethereum?

Du kan investere i Ethereum enten ved direkte at købe en Ethereum, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Ethereum. Ønsker du ikke at bruge Ethereum som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Ethereum med kreditkort?

Du kan købe Ethereum med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Ethereum med kontooverførsel?

Du kan købe Ethereum med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Ethereum med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Ethereum?

Når du som privatperson køber og sælger Ethereum, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Ethereum.

Hvordan hæver man Ethereum?

Hvordan du hæver dine Ethereum afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Ethereum i banken?

Du kan ikke købe Ethereum i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Ethereum, men ønsker du at eje en Ethereum skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen