Køb Ethereum Name Service guide (2023)

Køb Ethereum Name Service (ENS)? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad Ethereum Name Service er for en kryptovaluta? ENS er en distribueret teknologi som er bygget på Ethereum Blockchain, som kan give en simpel løsning på de forvirrende lange kryptoadresser, og forvandle dem til simple URL’er.

Prisen på Ethereum Name Service bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Ethereum Name Service.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Ethereum Name Service-coin!

KØB ENS HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Ethereum Name Service coin trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Ethereum Name Service.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB ENS HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Ethereum Name Service?

Ethereum Name Service hjælper med at simplificere krypto-adresser. Krypto-adresser er nogle lange rækker af tal samt bokstaver, som er designet til at blive læst af computere. Men disse lange adresser har i mange tilfælde ført til forvirring og endda tab af penge.

Ethereum Name Service (ENS) er en distribueret teknologi, som er baseret på Ethereum Blockchain, og giver nogle elegante løsninger på de lange og også oftest forvirrende kryptoadresser. De giver altså ”én URL”, ligesom et websidenavn eller en e-mail adresse, som repræsenterer en kryptoadresse i stedet.

ENS kan altså kortlægge de lange offentlige adresser som kryptobrugere anvender og erstatter dem simpelthen med et simpelt domænenavn, så det er langt lettere at læse og huske. F.eks. vil en besværlig kode såsom: ”0xDC25EF3F5B8A186912338A2ADA83795DBA2D695E” blive til ”Mark.eth” i stedet.

ENS har altså gjort det samme som en Domain Name Service (DNS), hvor de har kortlagt de nemme websitenavne og deres IP-adresser, så de kan gøre kryptoadresserne nemme at læse og dele.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg og køb kryptovaluta her.

Er Ethereum Name Service en god investering?

Det kan være svært at forudsige fremtiden, og især når vi snakker kryptovaluta, men det er generelt et problem med de lange og besværlige kryptoadresser, hvor folk mister penge hvis de forglemmer deres koder, eller generelt har problemer med at gemme og sikre deres kryptoadresser.

ENS er på kort tid blevet en af de store kryptovalutaer baseret på markedsværdien og hvis flere begynder at anvende deres platform for at kunne optimere disse kryptoadresser til simple URL’er, så kan der være en lys fremtid for ENS-coins. Det bliver spændende at følge Ethereum Name Service i de kommende år.

KØB ENS HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Ethereum Name Service?

Ethereum Name Service er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Ethereum Name Service bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Ethereum Name Service (ENS)?

Du kan købe Ethereum Name Service på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Ethereum Name Service.
Læs vores guide til at købe Ethereum Name Service

Hvordan investerer man i Ethereum Name Service?

Du kan investere i Ethereum Name Service enten ved direkte at købe en Ethereum Name Service, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Ethereum Name Service. Ønsker du ikke at bruge Ethereum Name Service som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Ethereum Name Service med kreditkort?

Du kan købe Ethereum Name Service med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Ethereum Name Service med kontooverførsel?

Du kan købe Ethereum Name Service med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Ethereum Name Service med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Ethereum Name Service?

Når du som privatperson køber og sælger Ethereum Name Service, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Ethereum Name Service.

Hvordan hæver man Ethereum Name Service?

Hvordan du hæver dine Ethereum Name Service afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Ethereum Name Service i banken?

Du kan ikke købe Ethereum Name Service i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Ethereum Name Service, men ønsker du at eje en Ethereum Name Service skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Kilder:

The ENS Foundation

ENS Domains

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen