Køb Ethereum Classic: Stor 2023 Guide

Køb Ethereum Classic (ETC)? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad Ethereum Classic er for en kryptovaluta? Du kender nok allerede til Ethereum, men disse to kryptovalutaer er langt fra ens, og de adskiller sig faktisk en hel del fra hinande, når man kigger på deres teknologi. Ethereum Classic er den 100% orginale Ethereum, og derfor også en man bør lære at kende. Det graver vi dybere i, længere nede i artiklen, hvor du lære hvad den er, og hvordan du køber Ethereum Classic.

Prisen på Ethereum Classic bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Ethereum Classic.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Ethereum Classic!

KØB ETHERIUM CLASSIC HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Ethereum Classic trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Ethereum Classic.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB ETHERIUM CLASSIC HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Ethereum Classic?

Ethereum Classic er uden tvivl en af de mest kendte kryptovalutaer, og du har næsten med garanti hørt navnet Ethereum før. Ethereum er kendt som sølv efter Bitcoin (guld), og der er ingen tvivl om at Ethereum Classic har fået mange til at holde øje med dem.

Ethereum Classic blev skabt i 2015, og er byget til at skabe SmartContracts. Ethereum Classic er den orginale Ethereum, og adskiller sig fra Ethereum på mange måder. Tidligere i Ethereums historie, så blev den hacket, og her valgte grudlæggerne af Ethereum at oprette en helt ny Ethereum, hvor de slettede den hackede version fra deres blockchain og i stedet valgte at lægge navn til en ny version af kryptovalutaen. De valgte så at omdøbe deres navn på den orginale version til Ethereum Classic.

Ethereum Classic fungerer på præcist samme måde som kryptovautaerne Bitcoin og Ethereum, hvor man kan fortage overførsler med deres kryptovalutaer, men med Ethereum Classic’s software ”SmartContracts” kan man også skabe sin egen kryptovaluta på den orginale Ethereum teknologi.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om hvordan du investerer i kryptovaluta.

Er Ethereum Classic en god investering?

Om Ethereum Classic er en god investering kan ingen svare på, da man ikke kan forudsige fremtiden. Nogle tror på at den vil sige massivt i de kommende år, mens andre tror at den vil falde. Men én ting er sikkert. Det er en utroligt interessant kryptovaluta, som har imponerende mange brugere hver eneste dag, som enten handler med Ethereum Classic eller bruger deres blockchain teknologi til at udvikle nye kryptovalutaer.

Ethereum Classic er en af de mest handlede kryptovalutaer blandt investorer, men det er vigtigt at du som investor i kryptovaluta altid sikre at du investerer i kryptovaluta som passer din risikoprofil, for selvom nogle investorer opnår mange 1000% i afkast, så er der også en højere risiko for at man taber sin investering. Så følg altid med i nyhederne omkring Ethereum Classic hvis du gerne vil investere i dem, så du sikre dig altid at følge udviklingen tæt.

Se Ethereum Classic kurs i realtid her.

KØB ETHERIUM CLASSIC HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Ethereum Classic?

Ethereum Classic er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Ethereum Classic bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Ethereum Classic (ETC)?

Du kan købe Ethereum Classic på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Ethereum Classic.
Læs vores guide til at købe Ethereum Classic

Hvordan investerer man i Ethereum Classic?

Du kan investere i Ethereum Classic enten ved direkte at købe en Ethereum Classic, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Ethereum Classic. Ønsker du ikke at bruge Ethereum Classic som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Ethereum Classic med kreditkort?

Du kan købe Ethereum Classic med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Ethereum Classic med kontooverførsel?

Du kan købe Ethereum Classic med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Ethereum Classic med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Ethereum Classic?

Når du som privatperson køber og sælger Ethereum Classic, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Ethereum Classic.

Hvordan hæver man Ethereum Classic?

Hvordan du hæver dine Ethereum Classic afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Ethereum Classic i banken?

Du kan ikke købe Ethereum Classic i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Ethereum Classic, men ønsker du at eje en Ethereum Classic skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen