Køb Dogecoin: Stor Guide (2022 Opdatering)

Dogecoin er en meme token der i 2013 blev lanceret som en joke da den amerikanske programmør Jackson Palmer købte domænet dogecoin.com og brugte to timer på at udvikle den første version af Dogecoin.

Siden har fænomenet taget internettet med storm og båret af begrænset udbud og stor efterspørgsel er Dogecoin steget mere end 200.000% siden lanceringen. En stor del af den udvikling kan tilskrives Elon Musk der offentligt har udtalt at DOGE er hans yndlings kryptovaluta.

Prisen på Dogecoin er dog faldet voldsomt siden toppen på 4,5 kr. i foråret 2021. Da denne artikel blev skrevet kostede en Dogecoin 1,5 kr. Kursen bestemmes af udbud og efterspørgsel og da hypen fra medierne havde lagt sig faldt efterspørgslen og dermed også prisen på Dogecoin.

Dogecoin er afhængig af hype, da der ikke er noget aktiv bagved kryptovalutaen. Det betyder også at den svinger meget og let kan stige eller falde 10% på en dag.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Dogecoin!

KØB DOGECOIN HER 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.

Køb din første Dogecoin trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber Dogecoin og senere sælger igen.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på handelsplatformen eToro, da det er den platform vi anser for at være bedst til køb kryptovaluta. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin 1 – Vælg den rette handelsplatform

Det første skridt til at investere i Dogecoin er at vælge en handelsplatform. I denne artikel tager vi udgangspunkt i at du ønsker at investere i Dogecoin, men ønsker du senere at bruge dine Dogecoins som betalingsmiddel er det også muligt ved eToro som er den handelsplatform vi anbefaler.

Der er rigtigt mange handelsplatforme der tilbyder at du kan købe og sælge Dogecoin, men der er desværre også mange af dem som har høje gebyrer og problemer med sikkerheden. eToro giver muligheden for at købe nogle af de bedste kryptovaluta og er derfor oplagt.

Vi har samlet en række platforme herunder i vores topliste som vi alle selv har handlet på og vurderet ud fra:

 • Sikkerhed
 • God kryptovaluta app
 • Gebyrer
 • Brugervenlighed
 • Vejledning omkring investering
 • Værktøjer og andre funktioner

Ud fra ovenstående faktorer foretrækker vi handelsplatformen Dogecoin. De er licenseret i EU, har rimelige priser og er meget brugervenligt for både nybegyndere og øvede.

 • Coinbase toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Køb og sælg kryptovalutaer, krypto staking mm.
  • Stor anerkendt krypto-handelsplatform som er børsnoteret
  • Få Bitcoin til en værdi af 10 euro – Helt gratis
  Kurtage fra Fra 6,73 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  9/10
  KØB KRYPTO Læs Anmeldelse Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
  Du har ingen EU investor garanti.
  Din kapital er udsat for risici.
 • capital toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Optimer din strategi med AI analyser
  • Vælg imellem 6000+ CFD’er
  • Gratis webinars, kurser og guides
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  8/10
  KØB KRYPTO 79,17% af detailinvestorer taber penge på CFD handel.
 • saxo toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB KRYPTO Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • lunar toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • 0.5% i Rente (Op til 50.000 kr.)
  • Gratis Visa-kort
  • Invester i aktier, krypto eller ETF’er
  Kurtage fra 19 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  4.5/10
  KØB KRYPTO Læs Anmeldelse Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
Vis flere +

Trin 2 – Opret en konto

Når du har truffet dit valg og besluttet, hvilken handelsplatform du vil handle fra, er næste skridt at oprette en konto. Herunder viser vi trin-for-trin hvordan du gør på eToro, men du kan med stor sandsynlighed også bruge guiden til andre platforme.

Start med at trykke på knappen herunder for at gå til eToro

KØB DOGECOIN HER 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.

Du lander nu hos eToro og skal klikke på “Tilmeld dig eToro” for at oprette en konto.

Skaermbillede 2021 09 23 kl. 06.46.43

Udfyld nu dine oplysninger og tryk “Begynd at handle”

indtast informatiner

Du har nu modtaget en email fra eToro, som du skal bekræfte. Når dette er gjort, kan du indsætte penge på din konto. Via betalingskort eller PayPal er minimumsindbetalingen $ 50, i modsætning til $ 500, hvis du vælger at foretage en bankoverførsel.

Du skal også besvare investeringsrelaterede spørgsmål samt verificere dig selv ved at verificere dit id. Dette gøres enten med pas eller andet ID -kort. Grunden til, at du skal give “følsomme oplysninger”, er fordi alle regulerede handelsplatforme har såkaldte KYC-procedurer. Dette er procedurer, der skal beskytte dig som bruger, samt forhindre ulovlig aktivitet såsom hvidvaskning af penge.

Trin 3 – Køb Dogecoin (DOGE)

Nu hvor du har oprettet din konto og indsat penge er det let at investere i Dogecoin.

Du kan enten indtaste “Dogecoin” i søgefeltet øverst på siden eller benytte menuen til venstre og klikke på “Handelsmarkeder” for herefter at vælge kategorien “Krypto”

Du er nu inde på siden for Dogecoin og skal klikke på “Handl” for at foretage din første investering i Dogecoin.

Køb Dogecoin (DOGE)

Du kan nu indtaste beløbet du ønsker at købe Dogecoin for. Det mindste beløb du kan handle for er 50$

Når du har indtastet beløbet trykker du “Åbn handel” for at købe.

Skaermbillede 2021 10 17 kl. 09.24.10

Du kan nu følge udviklingen for din investering ved at klikke på “Portefølje” i menuen til venstre.

Skaermbillede 2021 10 17 kl. 09.26.50

Trin 4 – Sælg Dogecoin (DOGE)

Som investor ønsker du på et eller andet tidspunkt at sælge din investering. Enten for at hæve profitten eller tage et tab.

Det første du skal gøre at at klikke på “Portefølje” i menuen til venstre.

Klik her på Dogecoin for at se alle dine åbne positioner med Dogecoin.

Skaermbillede 2021 10 17 kl. 09.26.50

For at lukke min position her skal jeg klikke på det røde kryds til højre.

Skaermbillede 2021 10 17 kl. 09.28.35

Ønsker du at lukke handlen, tryk nu på “Luk handlen” hvorefter pengene og eventuelle gevinster overføres direkte til din eToro konto. Du kan nu hæve pengene til din bankkonto hvis du ønsker det.

Skaermbillede 2021 10 17 kl. 09.29.14

Hvad er Dogecoin?

Dogecoin er en kryptovaluta, kategoriseret som et “meme -token”, og det blev grundlagt i 2013 af Billy Markus og Jackson Palmer. Det særlige ved DOGE er ikke kun, at den er frontet af den populære hunderace «Shiba Inu», men den blev også skabt på basis af en «joke».

Grundlæggerne Markus og Palmer oplevede kryptokurrency, og især Bitcoin, som ikke særlig sjov og for alvorlig. De ville derefter oprette en mønt, der appellerede uden for Bitcoin -kernen ved at have en mere “tilbagelænet” og sjovere tilgang.


Det er netop derfor, Dogecoin -mønten har et billede af hunderacen «Shiba Inu». Shiba er en populær hunderace, der ofte bruges i “memes” på internettet.


Det tog ikke lang tid efter lanceringen, at hundemønten blev populær, men det er først i nyere tid, at kryptoen har etableret sig som markedsdominerende. Doge blev faktisk set som en “ubetydelig” kryptovaluta, men efter Elon Musk begyndte sin hyppige tweet i begyndelsen af ​​2021, at dette var hans favorit, steg kursen i vejret.

På rekordtid steg prisen flere tusinde procent, og på sit allerhøjeste blev Dogecoin rangeret som den fjerde største krypto i verden. I dag er hundemønten rangeret som den tiende største i verden med en markedsværdi på 26 milliarder dollars, hvilket er lidt opsigtsvækkende i betragtning af, hvor mange kryptokurver der faktisk findes, og det faktum at Doge blev startet på grundlag af en vittighed.

Hvad er Dogecoin?

Hvad bruges Dogecoin til?

I modsætning til Bitcoin og Ethereum, som vil muliggøre hurtigere og billigere digitale transaktioner samt opbygning af decentrale applikationer, har Dogecoin ingen reel nytteværdi end på sociale netværk.

Hvad DOGE hovedsageligt bruges til, er som en slags tipsystem og til at belønne brugere, der deler eller skaber godt og sjovt indhold på sociale netværk som Twitter eller Reddit.


Så der er ikke noget mål om at revolutionere det nuværende finansielle system, som Bitcoin og Ethereum har. Møntens eneste formål er at være en mere afslappet tilgang til det ellers seriøse kryptomarked.

Mønten bruges også populært på forskellige spilplatforme som betalingsmiddel, især efter den astronomiske vækst i begyndelsen af ​​2021. Hvis du vil bruge din Dogecoin til andet end investering, så kan du læse mere om en kryptovaluta wallet og hvordan den fungerer.

Er Dogecoin en god investering?


Meningerne om Dogecoin er meget delte. Nogle finder det latterligt, at en “ubetydelig vittighed” uden reel nytteværdi kan etablere sig som markedsleder, og at DOGE er med til at svække tilliden til kryptomarkedet.

Det hævdes også af kritikerne, at dette kun er en kortsigtet hype, der vil falde over tid, og at det derfor ikke er en god investering.

Fanatikere mener derimod, at det er sundt for kryptomarkedet, at “memes”, såsom Dogecoin, kan vokse sig store og udfordre de mere seriøse kryptoer som Bitcoin, Ethereum og Ripple. Man skal heller ikke vige tilbage for, at Dogecoin faktisk er en af ​​de største og mest populære kryptokurver på markedet.

Det har i øjeblikket en skyhøj handelsvolumen og findes ofte i både medier og sociale netværk, hvilket indikerer stor efterspørgsel. Derudover har astronomisk vækst i de seneste år styrket møntens tiltrækningskraft betydeligt.

Flere af investorerne har tjent en formue, og derfor vælger flere og flere at investere.


Hvad der i hvert fald er sikkert er, at Dogecoin er en meget spændende investering på kort sigt. Spekulanter og handlende kan drage fordel af den høje volatilitet ved at købe, når prisen er lav og sælge, når prisen er høj, for at opnå høje gevinster på kort sigt.

På den anden side er dette en metode, der kræver noget tid og betragtes som en høj risiko. Når det er sagt, er det ret let at forudsige kortsigtede prisbevægelser, da prisen er mest påvirket af hype og omvæltninger. I perioder, hvor reklamen er god, vil prisen stige, på samme måde som den vil falde, når reklamen er dårlig.

En anden ting, der taler for en investering, er, at prisen pr. mønt er lav. En DOGE koster mindre end $ 1, hvilket gør potentialet opadrettet betydeligt større, end hvis du f.eks. havde lavet investering i Bitcoin eller investering i Ethereum som er nogle af de største kryptovalutaer.

For investering i Dogecoin

 • Dogecoin kurs er steget flere tusinde procent i de seneste år.
 • Det er en af ​​markedets største målt i markedsværdi.
 • Prisen er meget ustabil. Dette muliggør høje gevinster på kort sigt.
 • Pris pr. Mønt er meget lav. I skrivende stund kan du købe DOGE for $ 0,2.
 • Prisen på meme -token er drevet af særlig hype og hype. Du kan derfor forvente stærk prisvækst i perioder med en masse positiv omtale, svarende til begyndelsen af ​​2021.

Imod investering i Dogecoin

 • Det er en mønt uden reel værdi. Til sammenligning vil Ethereum muliggøre en række decentrale tjenester.
 • Prisen er meget ustabil. Det betyder højere risiko. Her kan prisen falde flere titalls procent inden for korte tidsperioder.
 • Prisen er drevet af hype. Skulle omtalen være i negativ forstand, kan prisen falde betydeligt.
KØB DOGECOIN HER 68% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE) er kryptovaluta skabt som en meme token. Dogecoin er den 10. største kryptovaluta i verden med en markedsværdi på mere end 180 mia. kr.

Hvordan køber man Dogecoin?

Du kan investere i Dogecoin enten ved direkte at købe en Dogecoin, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Dogecoin. Ønsker du ikke at bruge Dogecoin som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Hvordan investerer man i Dogecoin?

Du kan investere i Dogecoin enten ved direkte at købe en Dogecoin, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Dogecoin. Ønsker du ikke at bruge Dogecoin som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Dogecoin med kreditkort?

Du kan købe Dogecoin med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen eToro tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Dogecoin med kontooverførsel?

Du kan købe Dogecoin med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres.

På handelsplatformen eToro kan du købe Dogecoin med kontooverførsel hvis du overfører mindst 500$

Medejer & Kryptonørd Christian Soelberg Due

Christian Soelberg Due skriver om investering i kryptovaluta på Aktieskole. Han var skrevet om investering i mere end 6 år og var i 2021 med til at stifte Investing Classroom der står bag Aktieskole.

Se alle artikler af Christian Soelberg Due