Køb Dogecoin: Stor Guide (2023 Opdatering)

Dogecoin er en meme token der i 2013 blev lanceret som en joke da den amerikanske programmør Jackson Palmer købte domænet dogecoin.com og brugte to timer på at udvikle den første version af Dogecoin.

Siden har fænomenet taget internettet med storm og båret af begrænset udbud og stor efterspørgsel er Dogecoin steget mere end 200.000% siden lanceringen. En stor del af den udvikling kan tilskrives Elon Musk der offentligt har udtalt at DOGE er hans yndlings kryptovaluta.

Prisen på Dogecoin er dog faldet voldsomt siden toppen på 4,5 kr. i foråret 2021. Da denne artikel blev skrevet kostede en Dogecoin 1,5 kr. Kursen bestemmes af udbud og efterspørgsel og da hypen fra medierne havde lagt sig faldt efterspørgslen og dermed også prisen på Dogecoin.

Dogecoin er afhængig af hype, da der ikke er noget aktiv bagved kryptovalutaen. Det betyder også at den svinger meget og let kan stige eller falde 10% på en dag.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Dogecoin!

KØB DOGECOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Dogecoin trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Dogecoin.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

 • Opret en konto på Coinbase.
 • Gennemfør id verificering.
 • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
 • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
 • Husk at opsætte stop-loss.
 • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB DOGECOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Dogecoin?

Dogecoin er en kryptovaluta, kategoriseret som et “meme -token”, og det blev grundlagt i 2013 af Billy Markus og Jackson Palmer. Det særlige ved DOGE er ikke kun, at den er frontet af den populære hunderace «Shiba Inu», men den blev også skabt på basis af en «joke».

Grundlæggerne Markus og Palmer oplevede kryptokurrency, og især Bitcoin, som ikke særlig sjov og for alvorlig. De ville derefter oprette en mønt, der appellerede uden for Bitcoin -kernen ved at have en mere “tilbagelænet” og sjovere tilgang.


Det er netop derfor, Dogecoin -mønten har et billede af hunderacen «Shiba Inu». Shiba er en populær hunderace, der ofte bruges i “memes” på internettet.


Det tog ikke lang tid efter lanceringen, at hundemønten blev populær, men det er først i nyere tid, at kryptoen har etableret sig som markedsdominerende. Doge blev faktisk set som en “ubetydelig” kryptovaluta, men efter Elon Musk begyndte sin hyppige tweet i begyndelsen af ​​2021, at dette var hans favorit, steg kursen i vejret.

På rekordtid steg prisen flere tusinde procent, og på sit allerhøjeste blev Dogecoin rangeret som den fjerde største krypto i verden. I dag er hundemønten rangeret som den tiende største i verden med en markedsværdi på 26 milliarder dollars, hvilket er lidt opsigtsvækkende i betragtning af, hvor mange kryptokurver der faktisk findes, og det faktum at Doge blev startet på grundlag af en vittighed.

Hvad er Dogecoin?

Hvad bruges Dogecoin til?

I modsætning til Bitcoin og Ethereum, som vil muliggøre hurtigere og billigere digitale transaktioner samt opbygning af decentrale applikationer, har Dogecoin ingen reel nytteværdi end på sociale netværk.

Hvad DOGE hovedsageligt bruges til, er som en slags tipsystem og til at belønne brugere, der deler eller skaber godt og sjovt indhold på sociale netværk som Twitter eller Reddit.


Så der er ikke noget mål om at revolutionere det nuværende finansielle system, som Bitcoin og Ethereum har. Møntens eneste formål er at være en mere afslappet tilgang til det ellers seriøse kryptomarked.

Mønten bruges også populært på forskellige spilplatforme som betalingsmiddel, især efter den astronomiske vækst i begyndelsen af ​​2021. Hvis du vil bruge din Dogecoin til andet end investering, så kan du læse mere om en kryptovaluta wallet og hvordan den fungerer.

Er Dogecoin en god investering?


Meningerne om Dogecoin er meget delte. Nogle finder det latterligt, at en “ubetydelig vittighed” uden reel nytteværdi kan etablere sig som markedsleder, og at DOGE er med til at svække tilliden til kryptomarkedet.

Det hævdes også af kritikerne, at dette kun er en kortsigtet hype, der vil falde over tid, og at det derfor ikke er en god investering.

Fanatikere mener derimod, at det er sundt for kryptomarkedet, at “memes”, såsom Dogecoin, kan vokse sig store og udfordre de mere seriøse kryptoer som Bitcoin, Ethereum og Ripple. Man skal heller ikke vige tilbage for, at Dogecoin faktisk er en af ​​de største og mest populære kryptokurver på markedet.

Det har i øjeblikket en skyhøj handelsvolumen og findes ofte i både medier og sociale netværk, hvilket indikerer stor efterspørgsel. Derudover har astronomisk vækst i de seneste år styrket møntens tiltrækningskraft betydeligt.

Flere af investorerne har tjent en formue, og derfor vælger flere og flere at investere.


Hvad der i hvert fald er sikkert er, at Dogecoin er en meget spændende investering på kort sigt. Spekulanter og handlende kan drage fordel af den høje volatilitet ved at købe, når prisen er lav og sælge, når prisen er høj, for at opnå høje gevinster på kort sigt.

På den anden side er dette en metode, der kræver noget tid og betragtes som en høj risiko. Når det er sagt, er det ret let at forudsige kortsigtede prisbevægelser, da prisen er mest påvirket af hype og omvæltninger. I perioder, hvor reklamen er god, vil prisen stige, på samme måde som den vil falde, når reklamen er dårlig.

En anden ting, der taler for en investering, er, at prisen pr. mønt er lav. En DOGE koster mindre end $ 1, hvilket gør potentialet opadrettet betydeligt større, end hvis du f.eks. havde lavet investering i Bitcoin eller investering i Ethereum som er nogle af de største kryptovalutaer.

For investering i Dogecoin

 • Dogecoin kurs er steget flere tusinde procent i de seneste år.
 • Det er en af ​​markedets største målt i markedsværdi.
 • Prisen er meget ustabil. Dette muliggør høje gevinster på kort sigt.
 • Pris pr. Mønt er meget lav. I skrivende stund kan du købe DOGE for $ 0,2.
 • Prisen på meme -token er drevet af særlig hype og hype. Du kan derfor forvente stærk prisvækst i perioder med en masse positiv omtale, svarende til begyndelsen af ​​2021.

Imod investering i Dogecoin

 • Det er en mønt uden reel værdi. Til sammenligning vil Ethereum muliggøre en række decentrale tjenester.
 • Prisen er meget ustabil. Det betyder højere risiko. Her kan prisen falde flere titalls procent inden for korte tidsperioder.
 • Prisen er drevet af hype. Skulle omtalen være i negativ forstand, kan prisen falde betydeligt.
KØB DOGECOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Dogecoin (DOGE)

Dogecoin (DOGE) er kryptovaluta skabt som en meme token. Dogecoin er den 10. største kryptovaluta i verden med en markedsværdi på mere end 180 mia. kr.

Hvordan køber man Dogecoin?

Du kan investere i Dogecoin enten ved direkte at købe en Dogecoin, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Dogecoin. Ønsker du ikke at bruge Dogecoin som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Hvordan investerer man i Dogecoin?

Du kan investere i Dogecoin enten ved direkte at købe en Dogecoin, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Dogecoin. Ønsker du ikke at bruge Dogecoin som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Dogecoin med kreditkort?

Du kan købe Dogecoin med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Dogecoin med kontooverførsel?

Du kan købe Dogecoin med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres.

På handelsplatformen Coinbase kan du købe Dogecoin med kontooverførsel hvis du overfører mindst 500$

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen