Kob Dash: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb Dash eller en anden kryptovaluta, er måske noget du overvejer siden du lander på denne artikel. Dash er en af de ældre kryptovalutaer, som minder en smule om Bitcoin i måden den er bygget på, med blockchain teknologi. Det er blandt en af de mest værdifulde kryptovalutaer der findes i verden og derfor du potentielt overvejer at købe Dash enten til at overføre med eller fordi du vil investere i Dash.

Prisen på Dash bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Dash.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Dash!

KØB DASH HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Dash trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Dash.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB DASH HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Dash?

Kryptovalutaen Dash blev lanceret i 2014 og er derfor en af de ældre kryptovalutaer, som i starten da de blev lanceret, blev kendt som Darkcoin. De var nemlig bygget til at være utroligt sikre og 100% anonyme, og give brugeren muligheden for at bibeholde sit privatliv.

I starten ville Dash fokusere på at sikre brugernes anonymitet, men har sidenhen skiftet retning, og har i stedet fokuseret på at blive en digital valuta som f.eks. Bitcoin, hvor de ønsker at blive en valuta til transaktioner mellem privatpersoner og virksomheder. Dette tog brugerne godt imod, og Dash er efterfølgende steget massivt, hvilket har gjort den til en af de mest værdifulde kryptovalutaer i verden.

Dash giver mulighed for at fortage lynhurtige transaktioner mellem brugerne, hvilket har givet dem en masse brugere, da de har baseret deres software på den samme som Bitcoin, nemlig med Blockchain.

Hvis man ejer mere end 1000 DASH, så kan man blive til MasterNodes, som betyder at man har en stemmeret, når der skal laves ny teknologi, for at sikre at deres teknologi forbliver optimeret korrekt.

DASH er direkte konkurrent til både Litecoin og Bitcoin Cash’s ambitioner om at blive valg nummer 2 efter Bitcoin, når det kommer til betalinger mellem personer. Du kan læse mere omkring hvordan du investerer i Bitcoin eller investerer i Ethereum hvis du er interesserede i nogle af de største kryptovalutaer.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om at køb kryptovaluta her.

Er Dash en god investering?

Om Dash er en god investering afhænger af hvordan fremtidens teknologi i Dash bliver bygget, og om de kommer til at komme foran deres førende konkurrenter. De er ikke helt på niveau med deres top-konkurrenter, men de er forsat en af de største kryptovalutaer i verden baseret på deres samlede værdi. Derfor vil man til spørgsmålet om Dash er en god investering kun kunne besvare det med, at det afhænger af om kryptovaluta markedet vil gå op eller ned og om de forsætter med at være nogle af de førende og mest værdifulde kryptovalutaer derude. Vi kunne som de andre større kryptovalutaer, til at følge tæt i de kommende år.

Følg med i Dash kurs her.

KØB DASH HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Dash?

Dash er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Dash bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Dash?

Du kan købe Dash på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Dash.
Læs vores guide til at købe Dash

Hvordan investerer man i Dash?

Du kan investere i Dash enten ved direkte at købe en Dash, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Dash. Ønsker du ikke at bruge Dash som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Dash med kreditkort?

Du kan købe Loopring med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Dash med kontooverførsel?

Når du som privatperson køber og sælger Loopring, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Loopring.

Skal man betale skat af Dash?

Når du som privatperson køber og sælger Dash, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Dash.

Hvordan hæver man Dash?

Hvordan du hæver dine Dash afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Dash i banken?

Du kan ikke købe Dash i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Dash, men ønsker du at eje en Dash skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen