Køb Curve: Stor Guide (2023 Opdatering)

Curve er det man vil kalde en decentraliseret børs, som sikre lave gebyrswaps mellem aktiver som er knyttet til samme værdi. Grundlægende, så beskrives Curve som et projekt som ønsker at decentralisere hele den finansielle verden og håndtere likviditet på samme tid. Det er en af de nyeste kryptovalutaer og findes under aktiekoden CRV.

Prisen på Curve bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Curve.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Curve!

KØB CURVE HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Curve trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Curve.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB CURVE HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Curve?

Kryptovalutaen Curve er et projekt, som handler om at få decentraliseret den finansielle verden ved at håndtere likviditet. Dette projekt blev skabt af Michael Egorov, som er en russisk videnskabsmand. Curve blev stiftet i januar 2021. Det var ikke det første projekt for Michael Egoro, som tidligere havde grundlagt en decentral bank, som havde navnet LoanCoin, som også tilbyder brugerne en alternativ lånetjeneste i stedet for en bank.

Målet med Curve er at skabe en decentral autonok organisation, hvor de ønsker at implementere smarte kontrakter, og er på meget kort tid blevet en af de vigtigste spiller indenfor decentraliseringen af den finansielle verden.

Curve er bygget på den anden kryptovaluta Ethereum-netværket, som er kendt som en motor indenfor blockchain til lignende projekter.

Med Curve kan man som ejer af forskellige kryptovalutaer bytte dem med hinanden, og der er på nuværende tidspunkt over 15 forskellige Curve-puljer, som giver dig mulighed for at bytte mellem de forskellige stablecoins.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om at kryptovaluta investering.

Er Curve en god investering?

Om Curve er en god investering afhænger af fremtidens brug af de forskellige kryptovalutaer, og ønsket fra brugerne om at bytte imellem disse kryptovalutaer. Vi kan derfor ikke komme med et direkte svar, da vi ikke kender fremtiden. Men grundlæggeren af Curve har stor erfaring indenfor den finansielle verden, hvilket naturligvis giver en større tro for brugerne om at det er et projekt der vil lykkes, hvorpå værdien er steget markant efter lanceringen af Curve.

Men som med enhver anden kryptovaluta, så er det utroligt vigtigt at du er bekendt med at risikoen med kryptovaluta kan være stor, så du bør kun investere penge som du har råd til at tabe.

Du kan følge Curve kurs her.

KØB CURVE HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Curve?

Curve er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Curve bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Curve?

Du kan købe Curve på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Curve.
Læs vores guide til at købe Curve

Hvordan investerer man i Curve?

Du kan investere i Curve enten ved direkte at købe en Curve, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Curve. Ønsker du ikke at bruge Curve som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Curve med kreditkort?

Du kan købe Curve med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Curve med kontooverførsel?

Du kan købe Curve med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Curve med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Curve?

Når du som privatperson køber og sælger Curve, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Curve.

Hvordan hæver man Curve?

Hvordan du hæver dine Curve afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Curve i banken?

Du kan ikke købe Curve i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Curve, men ønsker du at eje en Curve skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen