Køb Cosmos: Stor Guide (2023 Opdatering)

Cosmos er kendt som en af de kryptovalutaer, som binder forskellige blockchains sammen, da der inden Cosmos blev skabt, var problemer med brugervenligheden af de forskellige blockchains, så de ikke kunne kommunikere med hinanden.

Prisen på Cosmos bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Cosmos.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Cosmos!

KØB COSMOS HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Cosmos trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Cosmos.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB COSMOS HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Cosmos?

Cosmos er generelt kendt som et bindeled af Blockchains, som sikre at de forskellige blockchains kan kommunikere med hinanden. I starten da Bitcoin som var den første kryptovaluta blev skabt, så kunne denne kryptovaluta ikke kommunikere med andre af de kommende kryptovalutaer. Derudover så var nye kryptovalutaer, svære at skabe, og kunne ikke håndtere særligt mange transaktioner i sekundet, hvilket var en større udfordring at løse inden Cosms kom til verden.

Cosmos er skabt til at kunne være en form for bindeled mellem kryptovalutaer, så de lettere kan kommunikere sammen og samarbejde, da det tidligere var besværligt at håndtere transaktioner, fordi de kun kunne håndtere meget små mængder transaktioner i sekundet, hvor Cosmos blev udviklet med en vision om at løse det problem.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om at købe kryptovalutaer her.

Er Cosmos en god investering?

Om Cosmos er en god investering afhænger af fremtiden og derfor kan vi ikke med sikkerhed vide om det er en god investering eller ej, ligesom med alle andre former for investering. Men jo flere som bruger Cosmos og jo mere omtale der generelt kommer omkring kryptovaluta, men også Cosmos, kan ændre prisen på Cosmos markant, som vi har set med mange andre kryptovalutaer. Du bør holde øje med hvor mange der anvender Cosmos som betalingsform, samt holde øje med hvor mange af de store virksomheder der bruger denne kryptovaluta, da det også giver en højere efterspørgsel.

Vi kommer til at følge Cosmos tæt i de kommende år.

KØB COSMOS HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Cosmos?

Cosmos er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Cosmos bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Cosmos?

Du kan købe Cosmos på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Cosmos.
Læs vores guide til at købe Cosmos

Hvordan investerer man i Cosmos?

Du kan investere i Cosmos enten ved direkte at købe en Cosmos, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Cosmos. Ønsker du ikke at bruge Cosmos som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Cosmos med kreditkort?

Du kan købe Cosmos med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Cosmos med kontooverførsel?

Du kan købe Cosmos med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Cosmos med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Cosmos?

Når du som privatperson køber og sælger Cosmos, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Cosmos.

Hvordan hæver man Cosmos?

Hvordan du hæver dine Cosmos afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Cosmos i banken?

Du kan ikke købe Cosmos i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Cosmos, men ønsker du at eje en Cosmos skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen