Køb Compound: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb Compound (COMP)? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad Compound er for en kryptovaluta? Uanset hvad, så er det vigtigt at du sætter dig ind i hvad Compound er for en kryptovaluta. Compound er nemlig en utrolig spændende kryptovaluta, hvor du udover at købe og sælge Compound, også kan låne kryptovaluta, men også kan udlåne og derved tjene en rente på at udlåne dem, som potentielt kan give et dobbelt afkast.

Prisen på Compound bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Compound.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Compound!

KØB COMPOUND HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Compound trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Compound.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB COMPOUND HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Compound?

Compound er en utrolig spændende kryptovaluta, som virkeligt har formået at skille sig ud fra mængden af kryptovaluta. Den giver dig mulighed for at låne og udlåne kryptovaluta. Hvis du udlåner din kryptovaluta, så kan du med Compound tjene en rente, og derved et afkast.

Normalt når man har en kryptovaluta, så vil den ikke skabe nogle renter, som man kender det fra hvis man har penge i banken. Visionen med Compound er at skabe et likvid pengemarkedet, hvor algoritmen sikre at man får en rente ved at udlåne, og har endda lanceret sin egen stablecoin ”Ether” som er blevet en af de mest populære stablecoins på markedet.

Ideen med at man med Compound kan tilbyde kortsigtede lån, er at skabe en form for bank, som dog forsat er decentraliseret, og hvor du som bruger kan låne og udlåne af Compound. Det der gør det attraktivt ved at låne igennem Compound, er at hvis priserne skulle svinge, så kan dit lån blive mere værd end din sikkerhed, og derved kan du få afviklet noget af din sikkerhed, så dit lån og din sikkerhed altid er lige stor.

Compound analysere udbud og efterspørgsel på de forskellige kryptovalutaer, for at ungå en svingende rente, og tilpasser sig derfor løbende markedet. Så når du låner igennem Compound, så betaler du renter på dit lån, og Compound tjener 10% af hvad långiverne tjener i rente. Du kan læse mere omkring DeFi coins her.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om ”Køb kryptovaluta her”.

Er Compound en god investering?

Om Compound er en god investering kræver at vi kan se ind i fremtiden, hvilket vi ikke kan. Men der er mange ting der gør Compound interessant som investor, bl.a. at man kan tjene rente ved at udlåne sin kryptovaluta igennem dem. De ønsker at undgå at kryptovaluta blot ligger i en Wallet og ikke har nogen rigtig værdi mens de ikke bliver brugt, så derfor giver de muligheden for at man kan få aktiveret sin kryptovaluta og derved få et afkast.

Som investor så er det normalt formålet at købe en kryptovaluta, som man forventer vil stige i fremtiden. Men med Compound, kan man endda tjene et afkast mens man ejer dem udover en eventuel værdistigning, som for en investor er positivt, da der er dobbelt op på afkast, hvis Compound også stiger i værdi og du samtidigt har tjent et afkast løbende. Det kan gøre Compound til en mere interessant investering for investorer.

Udbud og efterspørgsel har forsat en stor betydning på udviklingen af kursen på Compound, så den er vigtig at følge løbende.

Se Compound kurs i realtid her.

KØB COMPOUND HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Compound?

Compound er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Compound bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Compound (COMP)?

Du kan købe Compound på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Compound.
Læs vores guide til at købe Compound

Hvordan investerer man i Compound?

Du kan investere i Compound enten ved direkte at købe en Compound , eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Compound. Ønsker du ikke at bruge Compound som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Compound med kreditkort?

Du kan købe Compound med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Compound med kontooverførsel?

Du kan købe Compound med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Compound med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Compound?

Når du som privatperson køber og sælger Compound, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Compound.

Hvordan hæver man Compound?

Hvordan du hæver dine Compound afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Compound i banken?

Du kan ikke købe Compound i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Compound, men ønsker du at eje en Compound skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen