Køb Chiliz: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb Chiliz? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad Chiliz er for en kryptovaluta? Så er du havnet på det rette sted. Chilz er en kryptovaluta baseret på blockchain teknologi, som er rettet mod den almindelige forbruger, og er en af de nye spændende kryptovalutaer der er kommet i de senere år, og du vil blive meget klogere på hvad du kan købe Chiliz kryptovaluta til og om hvordan du kan investere i Chiliz, som er en såkaldt ”fan-token”.

Prisen på Chiliz bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Chiliz.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Chiliz!

KØB CHILIZ HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Chiliz trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Chiliz.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB CHILIZ HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Chiliz?

Chiliz er en såkaldt fan-token, som er skabt i et forsøg på at skabe et forhold mellem de forskellige sportsklubber og deres globale fanbaser, igennem denne token. Chiliz blev skabt i 2018, hvor deres vision var at give de mange millioner sports- og e-sportsfans et token, som giver de mange fans muligheden for at købe en lille andel af indflydelse i deres ynglings sportsklubber.

Det betyder med andre ord, at det er en platform for sportsfans, hvor du kan påvirke visse beslutninger i klubberne, som træffes af dit ynglings hold. Du kan som ejer af et CHZ-token bruge dem på platformen socios.com, som er en forbrugerbaseret platform, hvor fans kan anvende deres Fan-token til at deltage i afstemninger samt undersøgelser, hvor de bliver belønnet igennem et aktivt engagement.

Chiliz anvendes primært til at købe disse fan-tokens, som er et hjælpesymbol til sport samt underholdning.

Chiliz (CHZ) tokenet er bygget på Ethereums blockchain teknologi, og er designet til at skabe et tættere bånd mellem de mange millioner sportsfans og de favoritholder der ønsker at have deres fans med til at træffe visse beslutninger i klubberne.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om at hvordan du kan købe kryptovaluta her og du kan se vores artikel med en liste med nogle af de mest populære og bedste kryptovalutaer.

Er Chiliz en god investering?

Om investering i Chiliz er en god investering er på nuværende tidspunkt svært at svare på af flere årsager. Generelt så er kryptovalutaer og disse tokens utroligt volatile, hvilket betyder at man som investor skal forvente nogle store udsving på deres kurser. Derudover så er det umuligt at forudsige fremtiden, og især med noget så revolutionerende som disse fan tokens og kryptovaluta generelt.

Chiliz (CHZ) kan potentielt blive en god investering på den lange bane, hvis de får succes med deres vision om at bringe sportsklubber tættere på deres fans. Hvis det lykkes dem at få nogle store sportsklubber og e-sportsklubber til at anvende deres fan tokens, så vil det bidrage til øget efterspørgsel af deres tokens, hvilket kan gøre det til en god investering for en investor, men det må tiden jo vise om de får succes med. Uden tvivl et utrolig spændende projekt og en interessant vision at følge i fremtiden. Du kan følge deres live Chiliz kurs her.

KØB CHILIZ HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Chiliz?

Chiliz er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Chiliz bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Chiliz (CHZ)?

Du kan købe Chiliz på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Chiliz.
Læs vores guide til at købe Chiliz

Hvordan investerer man i Chiliz?

Du kan investere i Chiliz enten ved direkte at købe en Chiliz, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Chiliz. Ønsker du ikke at bruge Chiliz som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Chiliz med kreditkort?

Du kan købe Chiliz med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Chiliz med kontooverførsel?

Du kan købe Chiliz med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Chiliz med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Chiliz?

Når du som privatperson køber og sælger Chiliz, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Chiliz.

Hvordan hæver man Chiliz?

Hvordan du hæver dine Chiliz afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Chiliz i banken?

Du kan ikke købe Chiliz i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Chiliz, men ønsker du at eje en Chiliz skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen