Kob Chainlink: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb Chainlink (LINK)? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad Chainlink er for en kryptovaluta? Chainlink skaber dataen som mange brugere skal benytte, for at udnytte SmartContracts. Chainlink forsøger at understøtte alle blockchain-baserede SmartContracts, og derved skabe en ”bro” mellem alle blockchain kontrakter og eksterne datakilder. Dette projekt er yderst ambitiøst, men også en nødvendighed i fremtiden, når blockchain skal tale sammen med ekstern data.

Prisen på Chainlink bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Chainlink.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Chainlink!

KØB CHAINLINK HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Chainlink.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB CHAINLINK HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Chainlink er en såkaldt kryptovaluta, hvor formålet er at sikre et globalt netværk af computere, der kan levere pålidelig og sikker data som kører over blockchain.

SmartContracts er aftaler som bliver programmeret til blive udført når visse betingelser er opfyldt. Disse SmartContracts bliver brugt til alt lige fra at skabe nye kryptovaluta, men også andre finansielle produkter.

Der er bare et problem med disse smarte kontrakter, som er at de skal kunne stole på at den eksterne datakilde udfører deres vilkår 100% korrekt, hvilket har været umuligt at sikre helt tidligere. Det kan være SmartContracts, som søger efter at kopiere forsikringsaftaler, hvor der kan være behov for at skabe adgang til API, som kan rapportere om markedspriser.

Her er Chainlink skabt til netop at løse sådan et problem, ved at skabe en bro imellem disse blockchain SmartContracts og de eksterne datakilder.

Chainlink lagde ud med udelukkende at levere på sin vision med Ethereum baseret SmartContracts, men ønsker nu at understøtte alle SmartContracts netværk.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg om at Købe kryptovaluta ved at Klikke her.

Om Chainlink er en god investering afhænger af hvad fremtiden bringer, så det kan være svært at svare på. Men Chainlink er en yderst spændende DeFi applikation som har en stor betydning for de andre DeFi apps, da den sikre at alt information bliver modtaget korrekt og sikkert. Derudover er det også blevet til en af de største kryptovalutaer baseret på værdien, hvilket også fortæller at der er en del der tror på projektet, og derfor har investeret i det.

En af de helt store virksomheder som har tiltro til Chainlink er Google, som også anvender deres teknologi til at integrere en lang række data, hvilket også giver tiltro til at Chainlink har et stort potentiale afhængig af hvor mange andre store virksomheder som også i fremtiden begynder at bruge deres teknologi.

Så fremtiden kunne godt se lys ud for Chainlink og der er et stort potentiale, men husk at inden du investere i Chainlink, så er alt investering i kryptovaluta med høj risiko, og der er ingen garanti for succes. Men Chainlink er uden tvivl en af de mere interessante kryptovalutaer at følge i de kommende år.

Se Chainlink kurs live.

KØB CHAINLINK HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte Stillede Spørgsmål?

Hvad er Chainlink?

Chainlink er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Chainlink bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Chainlink (LINK)?

Du kan købe Chainlink på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Chainlink.
Læs vores guide til at købe Chainlink

Hvordan investerer man i Chainlink?

Du kan investere i Chainlink enten ved direkte at købe en Chainlink, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Chainlink. Ønsker du ikke at bruge Chainlink som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Chainlink med kreditkort?

Du kan købe Chainlink med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Chainlink med kontooverførsel?

Du kan købe Chainlink med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Chainlink med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Chainlink?

Når du som privatperson køber og sælger Chainlink, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Chainlink.

Hvordan hæver man Chainlink?

Hvordan du hæver dine Chainlink afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Chainlink i banken?

Du kan ikke købe Chainlink i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Chainlink, men ønsker du at eje en Chainlink skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen