Køb Celo: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb Celo (CELO)? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad Celo er for en kryptovaluta? Celo er en platform, som fungerer som en form for global betalingsinfrastruktur for kryptovalutaer, med fokus på de mobile brugere.

Prisen på Celo bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Celo.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Celo!

KØB CELO HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Celo trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Celo.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB CELO HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Celo?

Celo blev stiftet i 2017 af Rene Reinsberg og Marek Olszewski som var ledere hos webhostingvirksomheden GoDaddy, kombineret med Sep Kamvar og Marek Olszewski, som er en MIT-professor samt en Google Direktør.

Celo er en platform der fungerer som en global betalingsinfrastruktur for kryptovaluta. Formålet med platformen er at målrette sig mod de mobile brugere.

Her er CELO’s mål at finansiel aktivitet skal være tilgængelig for enhver globalt, takket være muligheden for at sende betalinger til og fra ethvert telefonnummer i verden.

Men udover de helt basale betalinger, så kan Celo også bidrage til udviklingen af decentrale applikationer på blockchainnetværket. Dette betyder f.eks. at enhver har mulighed for at bidrage til en samfunds basisindkomstordning og en crowdlending-platform til velgørende sociale formål.

Det vigtigste for driften af Celo blockchain er at de har indført to tokens/ kryptovalutaer: CELO og Celo Dollars (cUSD) som afspejler værdien af den amerikanske dollar.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg og køb din kryptovaluta her.

Er Celo en god investering?

Om Celo er en god investering afhænger utroligt meget af fremtiden for kryptovaluta generelt, men også om konkurrencen iblandt de forskellige betalingsinfrastrukturer. Der er meget der tyder på at kryptovaluta er kommet for at blive, og hvis fremtiden bringer yderligere brugere og vækst til kryptovalutamarkedet, så vil det potentielt også afspejle sig i de forskellige betalingsinfrastrukturer såsom Celo. Derudover så er det også interessant at der maksimalt kan være 1 milliard CELO kryptovalutaer, da dette er begrænsningen af CELO-tokens, hvilket også kan blive interessant på sigt hvis efterspørgslen stiger.

Se Celo kursen i realtid.

KØB CELO HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Celo?

Celo er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Celo bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Celo (CELO)?

Du kan købe Celo på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Celo.
Læs vores guide til at købe Celo

Hvordan investerer man i Celo?

Du kan investere i Celo enten ved direkte at købe en Celo, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Celo. Ønsker du ikke at bruge Celo som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Celo med kreditkort?

Du kan købe Celo med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Celo med kontooverførsel?

Du kan købe Celo med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Celo med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Celo?

Når du som privatperson køber og sælger Celo, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Celo.

Hvordan hæver man Celo?

Hvordan du hæver dine Celo afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Celo i banken?

Du kan ikke købe Celo i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Celo, men ønsker du at eje en Fetch.ai skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen