Køb Bitcoin: Ny Guide til Bitcoin investering i 2023

Bitcoin, verdens første og største kryptovaluta, kom for alvor på alles læber i 2017 hvor der nærmest udsprang en ny guldfeber efter prisen på Bitcoin steg mere end 2000% på et år og du vil i denne artikel lære alt om at købe bitcoin, samt hvordan du finder det bedste sted at handle den.


Prisen på Bitcoin bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Bitcoin.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Bitcoin!

KØB BITCOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Bitcoin trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Bitcoin.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

 • Opret en konto på Coinbase.
 • Gennemfør id verificering.
 • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
 • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
 • Husk at opsætte stop-loss.
 • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB EOS HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Bitcoin?

5 hurtige om Bitcoin

 • Bitcoin blev skabt i 2009
 • Bitcoin er den største kryptovaluta af dem alle baseret på markedsværdi
 • Bitcoin er en digital og decentral valuta
 • Bitcoin er bygget på teknologien blockchain
 • 1 Bitcoin er steget fra 1$ i værdi til over 40.000$ på få år
callout icon

Bitcoin er en digital og decentral valuta, der drives på et åbent peer-to-peer-netværk, kaldet Blockchain . Det er netop bitcoin, der er den første til at introducere blockchain -teknologi, en teknologi, der gør det muligt at gennemføre transaktioner uden inddragelse af en mellemmand som f.eks. Banken.

Det betyder, at transaktionerne går direkte fra afsender til modtager, hvilket åbner for hurtigere transaktioner mellem landegrænser og uden ekstra omkostninger! Derudover udføres alle overførsler helt anonymt. Du behøver ikke at give følsomme oplysninger om dig selv, og alt du skal gøre er at indtaste beløb og afsenderadresse samt modtageradresse.


Den modsigelse, der er almindelig i fiat -valutaer som den amerikanske dollar eller norske kroner, overvåges, reguleres og kontrolleres af den centralbank, som valutaen tilhører. Banken har derefter fuld kontrol over 2, hvem du er », dine handelsmønstre og din økonomi. Det er præcis det, Bitcoin håber at gøre noget ved.

Ved at fungere som en decentral valuta håber BTC at åbne et mere demokratisk økosystem, hvor det er brugerne, der bestemmer betingelserne, og ikke centrale aktører som f.eks. banken.

Hvem opfandt bitcoin?

Hvem der egentlig lavede Bitcoin, er stadig usikker. Det eneste, vi ved, er, at det er en person med pseudonymet Satoshi Nakamato, der står bag udviklingen. Indtil videre ved ingen, hvem dette er, og det rygtes, at der er en hel gruppe forskere bag, og ikke kun en enkelt person.

Under alle omstændigheder skete lanceringen i 2009, men ideen om Bitcoin og Blockchain blev beskrevet meget tidligere. Allerede i midten af ​​90’erne er de første kendte beskrivelser af blockchain-teknologi.

KØB BITCOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Bitcoin forklaret – hvordan det fungerer!

Du har nu lært, at Bitcoin er en decentraliseret og digital valuta, der drives på et netværk kaldet blockchain, og at dette muliggør globale transaktioner uden involvering af banker, hvilket fører til lave omkostninger og hurtigere transaktionstider. Men hvordan fungerer det egentlig?

I det væsentlige kan det forstås som en digital regnskabsbog, der er åben for alle. Det betyder, at alle kan hjælpe med at validere og godkende transaktioner og holde netværket opdateret.

Der er såkaldte “minearbejdere” eller “minearbejdere”, der sørger for at bekræfte transaktioner og holde netværket sikkert og opdateret. Minerne, der bekræfter transaktioner, skal løse omfattende, kryptologiske opgaver gennem en “Proof of Work” -algoritme. De mennesker, der løser disse opgaver og dermed bekræfter transaktionen, belønnes med et bestemt antal BTC -mønter. Det er netop minedrift, der bringer nye BTC -mønter på markedet. Der er i alt 21 millioner mønter, hvoraf 18 millioner er på markedet.

Da minearbejdere belønnes med nye mønter, er Bitcoin -minedrift blevet enormt populær. Bitcoin -prisen er faktisk over 30.000 dollars, så du kan forestille dig de gevinster, “minearbejderne” står tilbage med efter at have bekræftet en transaktion. Denne form for minedrift har imidlertid været genstand for megen kritik, især på grund af dens omfattende strømforbrug.

Er Bitcoin en god investering?

Hvad der er vigtigt at forstå med Bitcoin og kryptovaluta generelt er, at det betragtes som en risikabel investering. Det skyldes skyhøj volatilitet, hvilket betyder skarpe prissvingninger. Her kan prisen både falde og stige med mange procent, ofte på en og samme dag!

Ikke desto mindre er der ingen tvivl om, at potentialet for decentral valuta og Bitcoin er ubeskriveligt stort. Mange tror, ​​at bitcoin er fremtiden, og at det på sigt vil overgå det nuværende “banksystem”.

Dette afspejles derefter i omfanget af dens bemærkelsesværdige prisvækst. Ved lanceringen kostede en mønt mindre end $ 1, mens den i dag har en pris på tæt på $ 40.000. Dette svarer til et afkast på flere titusinder af procent! Med andre ord har de, der investerede tidligt, simpelthen tjent en formue på Bitcoin -investeringer.

Selv med eventyrlig vækst i de seneste år er prisen nu stærkt barberet efter toppen i april. Nogle hævder, at dette betyder afslutningen på eventyret, mens andre ser det som en unik mulighed for at købe Bitcoin til en overkommelig pris.

Bitcoin fordele og ulemper

Der er både fordele og ulemper ved Bitcoin og vi vil derfor give dig et overblik over de forskellige fordele og ulemper ved investering i Bitcoin her.

Fordele
 • Bitcoin -prisen har en vild vækst på titusinder af procent siden lanceringen i 2009.
 • Kun i de senere år er afkastet flere tusinde procent!
 • Høj volatilitet tillader for høje gevinster selv på kort sigt. Specielt tradere og spekulanter kan drage fordel af de skarpe udsving.
 • Det er langt verdens største kryptovaluta med en markedsværdi på hele 722 milliarder dollars.
 • Det er af mange omtalt som “fremtidens betalingsmetode”.
 • Prisen er i øjeblikket på sit laveste i flere måneder. Flere hævder, at det nu er et godt tidspunkt at købe Bitcoin på tilbud.
thumbs up
Ulemper
 • Høj volatilitet gør det til en risikabel investering.
 • Prisen er drevet af temmelig ustabile faktorer som udbud og efterspørgsel samt mediedækning.
 • Bitcoin har modtaget meget kritik på grund af sit høje strømforbrug i forbindelse med minedrift.
thumbs down

Bitcoin -prisprognose – vil Bitcoin -kurserne stige?

Der er stor uenighed i finansverdenen om, hvad fremtiden for Bitcoin vil bringe, og om prisen vil stige eller falde. Kritikere mener, at dette ser ud til at være et useriøst pyramidespil uden værdi, mens entusiaster ser dette som “fremtiden”. Set i et længere perspektiv er det virkelig umuligt at sige, hvordan det vil udvikle sig, men i et kortere perspektiv er det i princippet ikke særlig kompliceret at forudsige en prisbevægelse.

Det er udbud og efterspørgsel samt mediedækning, der styrer prisen. Så om prisen vil stige eller falde, afhænger af nyhederne og dækningen af ​​verdens største kryptovaluta. Hvis mediedækningen er dårlig, som vi har set i de seneste måneder (Kina har forbudt minedrift og Tesla er skeptisk over for sit høje strømforbrug), kan du forvente et fald i priserne.

Hvis reklamen er god, er dette imidlertid et klart tegn på, at prisen vil stige. I de seneste dage er Bitcoin -priserne vendt opad, hvilket følger af Teslas nyheder om, at de igen overvejer at godkende BTC som betaling. Derudover hævdes det, at Amazon og Jeff Bezos også går ind for at bruge bitcoin som betaling.

Resumé – Husk dette, før du køber bitcoin

Verdens største kryptovaluta har i mange år været i mediernes søgelys, på godt og ondt. Det er ikke uden grund, at “fremtiden” nævnes, og at det er en mønt med astronomisk vækst siden lanceringen. & nbsp;


Med andre ord er potentialet ubeskriveligt stort, men det samme kan siges om risikoen. Da mønten (i øjeblikket) ikke har anden værdi end at fungere som et investeringsobjekt, og at den konstant bliver gennemgået for sit høje elforbrug, kan den i princippet når som helst falde til nul, hvis investorer mister interessen. Dog er der kun lidt, der tyder på, at det vil ske, tværtimod.


Nyheden om, at Tesla igen overvejer BTC som betaling, og også Amazon, tyder snarere på, at prisen vil vokse i den nærmeste fremtid. Det bliver meget spændende at følge udviklingen videre! Du kan også læse, hvordan man shorter Bitcoin.

KØB BITCOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Her finder du nogle af de ofte stillede spørgsmål, så du forhåbentligt kan få svar på alle dine spørgsmål omring køb af Bitcoin i vores artikel.

Hvad er Bitcoin?

Bitcoin er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Bitcoin bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Bitcoin?

Du kan købe Bitcoin på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Bitcoin.
Læs vores guide til at købe Bitcoin

Kan jeg købe Bitcoin med kreditkort?

Du kan købe Bitcoin med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Bitcoin med kontooverførsel?

Du kan købe Bitcoin med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Bitcoins med kontooverførsel hvis du overfører mindst 500$

Skal man betale skat af Bitcoin?

Når du som privatperson køber og sælger Bitcoin, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Bitcoin.

Hvordan hæver man Bitcoin?

Hvordan du hæver dine Bitcoins afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Bitcoin i banken?

Du kan ikke købe Bitcoin i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Bitcoin, men ønsker du at eje en Bitcoin skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Hvad koster en Bitcoin i dag?

Bitcoins pris skifter konstant hele døgnet, og du kan se hvad en Bitcoin koster live i denne artikel.

Hvad kan man købe for Bitcoin?

Det er langt de færreste butikker der tillader at du kan købe noget for Bitcoin, men i enkle udenlandske webshops kan du få lov at betale med Bitcoins. Ellers så er langt de fleste der køber Bitcoin udelukkende interesserede i at investere i denne kryptovaluta.

Hvad er Bitcoin værd?

Bitcoin har som sådan ikke en underlæggende værdi som traditionel valuta har, så Bitcoin er det værd som markedet mener at den er værd når de køber Bitcoin.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen