Køb Balancer: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb Balancer (BAL)? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad Balancer er for en kryptovaluta? Balancer er et Ethereum-token som driver Balancer-softwaren, som er en automatiseret market maker bygget på et netværk af computere som driver en børs hvor brugere kan købe og sælge kryptovaluta.

Balancer er en ny decentraliseret finansprotokol (DeFi) som muliggøre handel uden en finansiel mellemmand som børs. Her er Balancer lidt som en indeksfond, hvor brugere kan oprette fonde som er baseret på kryptovalutaerne og derved blive belønnet økonomisk.

Prisen på Balancer bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for Balancer.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i Balancer-coin!

KØB BALANCER HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første Balancer coin trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første Balancer.

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB BALANCER HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er Balancer?

Balancer blev stiftet i 2018 og grundlagt af Fernando Martinelli og Mike McDonald, hvor de rejste 3 millioner dollars i finansiering i 2020, hvor der blev solgt omkring 5 millioner BAL-tokens til investorerne samt 25 millioner tokens blev tildelt aktionærer samt ansatte.

Balancer er en software som kører på Ethereums blockchain, hvor der bliver lavet et netværk af computere til at drive en kryptovaluta børs, hvor brugerne kan købe og sælge kryptovaluta.

Det er en ny decentraliseret finansprotokol (DeFi), hvor Balancer bruger en kombination af kryptovalutaer til at levere servicen, hvilket derfor muliggøre handel uden at der er en finansiel mellemmand som børs.

Man kan tænke Balancer som en form for indeksfond, hvor brugerne kan oprette fonde som er baseret på kryptovalutaerne i deres porteføljer. Midlerne er kendt som Balancer-puljer, hvor alle brugere kan give likviditet til en pulje ved blot at indsætte et aktiv i dem.

De brugere der giver likviditet til en Balancer-pulje, tjener herefter en del af de handelsgebyr der betales til netværket for bruges af deres midler, og de belønnes med den tilpasset kryptovaluta, BAL.

De indskud som brugerne fortager er nødvendige for at netværket kører rundt og giver likviditet for brugerne til at kunne købe og sælge kryptovaluta på platformen.

Det betyder at Balancer skal kunne motivere både kryptobrugerne som ønsker at få et afkast ved at give likviditet til platformen og de handlende som søger at købe kryptovalutaer til den bedst mulige pris.

Balancer fungerer lidt som de andre decentraliserede børser såsom UniSwap (UNI) og Curve (CRV).

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg og lær Hvordan man køber kryptovaluta her.

Er Balancer en god investering?

Balancer (BAL) kryptovaluta er nødvendige for at kunne distribuere dens operationer og derved sikre at der ikke er en central part som kan træffe beslutningerne omkring hvordan platformen skal fungere.

Derudover så er der også et incitament for at brugerne vil indsætte deres kryptoaktiver i Balancer-puljer og derved tjene BAL-tokens. Derudover så er der et begrænset udbud af BAL-tokens på 100 Millioner BAL, hvor 15 millioner BAL er blevet distribueret fra start, mens de sidste 65 millioner tokens bliver distribueret til Balancer-brugere som giver likviditet til protokollen.

Balancer planlægger at ville distribuere 145.000 tokens om ugen til brugerne, som betyder at det samlede udbud af BAL-tokens er distribueret i 2028. Hertil er der ikke mere udbyd af Balancer tokens, hvilket potentielt vil få kursen til at stige hvis de kan forsætte med at tiltrække brugere der ønsker at satse deres kryptoaktiver igennem Balancer-protokollen.

Du kan også følge den live Balancer kurs.

KØB BALANCER HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er Balancer?

Balancerer en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på Balancer bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en Balancer (BAL)?

Du kan købe Balancer på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første Balancer.
Læs vores guide til at købe Balancer

Hvordan investerer man i Balancer?

Du kan investere i Balancer enten ved direkte at købe en Balancer, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på Balancer. Ønsker du ikke at bruge Balancer som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe Balancer med kreditkort?

Du kan købe Balancer med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe Balancer med kontooverførsel?

Du kan købe Balancer med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe Balancer med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af Balancer?

Når du som privatperson køber og sælger Balancer, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af Balancer.

Hvordan hæver man Balancer?

Hvordan du hæver dine Balancer afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe Balancer i banken?

Du kan ikke købe Balancer i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på Balancer, men ønsker du at eje en Balancer skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Kilder:

Balancer AMM Defi officielle hjemmeside

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen