Køb 0x: Stor Guide (2023 Opdatering)

Køb 0x (ZRX)? Eller ønsker du blot at finde ud af hvad 0x er for en kryptovaluta? 0x er en såkaldt infrastrukturprotokol, hvor brugere nemt kan handle med andre kryptovalutaer som er bygget på Ethereums blockchain, og hvor udvalget er langt større end hos mange andre handelsplatforme.

Prisen på 0x bestemmes af udbud/efterspørgsel og der er ikke nogen regulering der forsøger at minimere de udsving, det betyder at gode/dårlige nyheder eller store investorer der køber/sælger kan have en stor indvirkning på prisen og 10% prisfald/stigning på en dag er ikke unormalt for 0x.

Ikke skræmt væk endnu?

Så læs videre og lær hvordan du investerer i 0x!

KØB OX HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Køb din første 0x trin-for-trin

I dette afsnit forklarer vi hvordan du køber din første 0x .

Denne trin-for-trin vejledning er baseret på kryptovaluta handelsplatformen Coinbase. Du kan dog sagtens benytte guiden til en anden platform, da processen ofte er den samme.

Trin-for-trin Vejledning

  • Opret en konto på Coinbase.
  • Gennemfør id verificering.
  • Indsæt penge på din konto med kreditkort eller kontooverførsel.
  • Udvælg og køb den eller de kryptovalutaer du ønsker.
  • Husk at opsætte stop-loss.
  • Følg din strategi og sælg, eller køb op i takt med at kursen udvikler sig.
callout icon
KØB OX HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Hvad er 0x? (ZRX)

0x blev grundlagt i 2016 af Will Warren og Amir Bandeali, hvor de fra start blev investeret i af store investeringsselskaber.

0x er en infrastrukturprotokol, som giver brugerne af deres platform muligheden for nemt at kunne handle med ERC20-tokens, men også andre aktiver på Ethereums blockchain, fuldstændig uden at skulle være afhængig af centraliserede mellemmænd som med traditionelle kryptovalutavekslinger.

0x anvender open source og offentligt reviderbare smart-contracts, som arbejder sammen om at producere en fleksibel handelsprotokol.

Der er i den senere tid kommet yderligere funktioner hos 0x, hvor der f.eks. nu som indehaver af ZRX kryptovalutaer, er mulighed for at kunne optjene passive belønninger, mens de bevarer deres stemmekapacitet, hvilket er en fordel for investorer der ønsker at få disse passive belønninger.

Hvis du overvejer at investere i andre kryptovalutaer, kan du læse vores indlæg og køb din kryptovaluta her.

Er 0x en god investering?

Det er svært at svare på om 0x er en god investering endnu, da vi ikke kan se ud i fremtiden, men som med mange af de andre kryptovalutaer derude, så har ZRX-token en begrænsning på maksimalt 1 milliard ZRX, hvor de fleste allerede er købt og ejet af både private investorer og investeringsselskaber.

Der findes mange forskellige handelsmuligheder derude, men jo flere der begynder at handle med kryptovaluta, jo mere gavner de disse platforme såsom 0x, og det kan potentielt godt smitte af på prisen for ZRX-tokens. Men husk at alt kryptovaluta er investering med høj risiko, så du bør altid tænke dig grundigt om.

Se 0x kursen i realtid.

KØB OX HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål?

Hvad er 0x?

0x er en decentraliseret digital valuta også kaldet en kryptovaluta. Prisen på 0x bestemmes af udbud/efterspørgsel og har i flere år været en populær investering.

Hvordan køber man en 0x (ZRX)?

Du kan købe 0x på en kryptovalutabørs, handelsplatform eller ved at handle direkte med en anden person. Det er ikke svære end at lave en kontooverførsel, men er desværre ikke muligt hos bankerne endnu.

Vi har skrevet en guide hvor du indenfor 5 minutter kan eje din første 0x.
Læs vores guide til at købe 0x

Hvordan investerer man i 0x?

Du kan investere i 0x enten ved direkte at købe en 0x, eller ved at investere i en CFD der følger prisen på 0x. Ønsker du ikke at bruge 0x som betalingsmiddel er det ofte lettest at købe en CFD, men du skal være opmærksom på eventuelle gebyrer.

Kan jeg købe 0x med kreditkort?

Du kan købe 0x med kreditkort på næsten alle kryptovalutabørser. Handelsplatformen Coinbase tilbyder dig også at betale med kreditkort når du investerer hvilket betyder at du ikke skal vente flere dage på en kontooverførsel.

Kan jeg købe 0x med kontooverførsel?

Du kan købe 0x med kontooverførsel på alle kryptovalutabørser. Denne metode bruges oftest hvis det er store summer du ønsker at investere, men ulempen er at du skal vente flere dage før pengene kan investeres. På handelsplatformen Coinbase kan du købe 0x med kontooverførsel hvis du overfører mindst 200$

Skal man betale skat af 0x?

Når du som privatperson køber og sælger 0x, anses det af Skat som spekulation. Det vil sige at du køber dem med henblik på at opnå fortjeneste ved et videresalg. Derfor er du forpligtet til at opgive det på din årsopgørelse når du har en fortjeneste eller tab ved salg af 0x.

Hvordan hæver man 0x?

Hvordan du hæver dine 0x afhænger af hvordan du har købt dem. Er det en CFD du har købt skal du blot lukke handlen på handelsplatformen og hæve dine penge, men er de opbevaret i en wallet skal du sælge dem på en kryptovalutabørs.

Kan man købe 0x i banken?

Du kan ikke købe 0x i langt de fleste danske banker. Nogle enkelte banker som Saxo Bank giver dig lov til at købe en CFD der følger prisen på 0x, men ønsker du at eje en 0x skal du finde en anden handelsplatform som f.eks. Coinbase.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen