Investering i olie (2023) Guide til at investere i olie

Investering i olie er blevet populært i den senere tid, især efter at der er kommet flere investeringsmuligheder i olie på de forskellige investeringsplatforme.

Der bliver stadig købt olie verden over, og der er ingen tvivl om at det også har sikret interessen forbliver for de aktive investorer. Kurserne stiger og falder løbende, og selvom flere bevæger sig over mod grøn energi, så er der en lang tidshorisont hvor olie stadig vil blive anvendt over hele verden, hvilket naturligvis også skaber interesse for investorerne.

Denne artikel giver dig et overblik over mulighederne indenfor investering i olie.

INVESTER I OLIE HER 77% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Investering i olie (Guide)

Trin 1. – Vælg handelsplatformen med lave gebyrer og god brugervenlighed. Vi anbefaler derfor eToro
Trin 2. – Opret din konto ved at skrive dine informationer
Trin 3. – Overfør penge til din konto. Gør det med enten kreditkort, Bankoverførsel eller Paypal. (Minimum 50 dollars)
Trin 4. – Søg nu efter de aktier i olie
du ønsker at investere i, i søgefeltet.
Trin 5. – Vælg det ønskede beløb og klik nu på ”Åbn Handel” – Nu har du investeret i olie.

INVESTER I OLIE HER 77% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Invester i olie – Sådan investerer du i olie online

Der findes forskellige muligheder, når vi snakker investering i råvarer, og især investering i olie, men mange investorer fortrække at investere i olie igennem aktier.

Det er nemt at investere i olie, for så snart du har fundet den rette handelsplatform, så får du adgang til at købe aktier i olieindustrien, som er den mest brugte måde at investere i olie på.

Vi har her lavet en trin for trin guide, så du kan undgå at betale høje og uventede gebyrer, når du skal investere i olie.

Du kan også overveje at læse vores omkring investering for begyndere inden du læser denne artikel.

1. Vælg en handelsplatform

Når du skal aktier i olie, så skal du finde den bedste investeringsplatform for dig.

Vi fortrækker eToro, da deres udgifter er lave og det er en utrolig brugervenlig handelsplatform. Der er stor prisforskel på de forskellige handelsplatforme, så derfor er det naturligvis vigtigt at vælge en handelsplatform som har lave priser, samtidigt med at du nemt kan fortage din investering i olie.

 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Tilbyder mere end 70 valutakryds
  • Op til 30:1 gearing
  • Understøtter MetaTrader og cTrader
  Kurtage fra Fra 0,05% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  9/10
  Besøg Pepperstone Læs Anmeldelse CFD’er er komplekse financielle instrumenter og kommer med en høj risiko for tab grundet muligheden for gearing.
  75.9% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
  Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra Fra 0,06% Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Besøg SaxoTraderGo Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

2. Få en handelskonto

indtast informatiner

Så snart du lander på eToros forside, så skal du blot udfylde informationerne. Derefter får du adgang til platformen. Når du skal investere, skal du indsætte penge på din handelskonto.

indsæt penge

Så snart du har indsat penge på din handelskonto hos eToro, så er du klar til at investere i olie. Du bør overfører pengene som ”USD”, for at slippe for veksle gebyrer. Du kan vælge at overføre penge med kreditkort og Paypal, med minimum 50$ eller bankoverførsel hvor minimumoverførslen er 500$.

Nu kan investere i olie.

3. Sådan investerer du i olie

Så snart du har overført penge til din eToro konto, er du helt klar til at købe værdipapirer i olie.

køb aker bp aktier

For at finde aktier i virksomheder fra olieindustrien, så skal du søge efter dem i søgefeltet. Du kan fra søgefeltet handle eller klikke på eksempelvis ”AKERBP”, for at læse mere omkring denne olie aktie og se kursudviklingen.

For at købe en olieaktie som Aker BP, så skal du blot klikke på ”Handl”.

4. Køb olie aktier

Så snart du har trykket på ”Handl” kan du vælge om du ønsker at investerer for et bestemt beløb eller købe et bestemt antal.

købe aker bp aktier

Uanset hvilken af mulighederne du vælger, så vil det betyde det samme i sidste ende, men nogle investorer fortrækker den ene i stedet for den anden. Så snart du har valgt det ønskede beløb eller det antal du vil købe af den råvarer du har valgt, så skal du klikke på ”Åben handel” som ses så længe markedet er åbent, mens der står ”Indstil ordre” hvis markedet er lukket.

På den måde kan du automatisk sælge dine aktier i olie eller hvilken som helst anden investering, så snart det rammer en bestemt kurs, eller mindske et potentielt tab.

Nu har du hermed købt olieaktier.

Hvilke investeringsmuligheder i olie er der?

Der findes forskellige måder, hvor du kan investere i olie på, og det afhænger fuldstændig af måden du ønsker at investere i olien på.

Den helt traditionelle metode at investere i olie på, er at handle det i tønder, men som almindelige privat investor, så kan det være besværligt at købe tønder med olie, og også ret svært at opbevare den.

Olieaktier

Investering i olieaktier er ofte aktier i virksomheder som arbejder i olieindustrien, hvilket kan være olieselskaber eller olieefterforsknings virksomheder. Her kan det dog være besværligt for en almindelig investor, at finde disse olieaktier, da disse selskaber ofte ikke er dem man høre mest om i medierne.

Disse er nogle af de kendte olieaktier:

VirksomhedTickerLand
AKER BPAKRBPNorge
EquinorEQNRNorge
Gazprom PAO (EDR)OGZPYUSA
Halliburton CompanyHALUSA
Imperial Oil LtdIMOCanada

ETF’er med fokus på olie

Du kan også vælge at investere i ETF’er som fokusere på olie. En ETF som har fokus på olie, følger prisen af en række virksomheder som er i olieindustrien. Her findes der en lang række ETF’er som udelukkende er i olieindustrien, og derfor er disse ETF’er påvirket af olieprisen.

Du kan på den måde følge prisen på olie, med meget lave omkostninger.

Nedenfor er 2 store ETF’er indenfor investering i olie.

ETF navnFokusområde
United States Oil Fund (USO)primært investerer i fremtidige kontrakter for råolie, diesel, benzin, naturgas og andre oliebaserede brændstoffer
S&P 500 Oil and gas Exploration (XOP)Driver forretning inden for olie- og gasudforskning samt produktionsbrancherne.

Bør du investere i olie?

Du kan investere i olie, hvis du ønsker at sprede dine investeringer. Du skal naturligvis være opmærksom på, at de fleste olievirksomheder kan blive meget volatile, og derfor kan kurserne svinge meget op og ned, hvilket øger risikoen når du investerer i olie.

Du bør derfor ikke udelukkende investere i olie, men blot holde det som en lille del af din portefølje. Som tidligere nævnt, så er det en investering som er en smule risikofyldt, og en stor ulempe ved at investere i olie, er at olie ikke er et direkte aktiv, og derfor kan værdien ikke selv øge sin værdi. Prisen på olie er baseret på udbud og efterspørgsel. Så investering i olie er for langt de fleste mest aktuelt hvis man er en aktiv investor frem for en langsigtede investor.

Hvis investering i råvarer er noget for dig, så kan vores artikler omkring investering i guld eller investering i sølv måske være relevante.

INVESTER I OLIE HER 77% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg investere i olie?

Du kan investere i olie på flere online handelsplatforme, som eks. eToro
(Læs hvordan du kan investere i olie her)

Hvorfor investere i olie?

Mange investere i olie for at sprede deres investeringer så meget som muligt, mens andre blot ønsker at investere i olie, fordi de mener at det er en mere sikker investering. Uanset hvad årsagen er, så skal du altid huske at investering i olie også har en risiko, så du bør sætte dig grundigt ind i køb af olieaktier inden du fortager investering i olie.

Skal jeg købe olieaktier?

Du kan med fordel investere i olie, hvis du mener at det passer ind i din investeringsstrategi, eller fordi du ønsker at sprede dine investeringer.

Er olie en god investering?

olie kan godt være en god investering, men ligesom med alle andre typer investering, så er der en risiko. Prisen på olie stiger og falder ofte, hvilket gør det til en relativt volatil investering, og derfor også mere henvendt til en aktiv investor frem for en langsigtede investor.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen