Ethereum Classic Kurs: Live Kurs (ETC/DKK)

ethereum-classic
ethereum-classic

Ethereum Classic (ETC)

Price
kr120,65
KØB ETHERIUM HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Prisen på Ethereum Classic variere afhængig af udbud og efterspørgsel. Her på siden ser du altid opdaterede Ethereum Classic Kurs, så du altid kan finde den nyeste Ethereum Classic (ETC) pris.

Læs med når vi dykker ned i prisprognosen for Ethereum Classic.

Ethereum Classic kurs graf – Opdateret i realtid

Her kan du se den historiske kursudvikling for Ethereum Classic.

Ethereum Classic kurs er som en enhver anden kryptovaluta, hvor kursen stiger og falder hver eneste dag. Du bør derfor holde øje med Ethereum Classic (ETC) kurs dagligt, for at se hvor kursen bevæger sig hen.

Ethereum Classic pris – Her kan du købe Ethereum Classic

Ethereum Classic pris skifter dagligt, og det er derfor vigtigt at du holder skarpt øje med kursen hvis du vil handle Ethereum Classic. Det er også vigtigt at du vælger en kryptovaluta handelsplatform hvor du kan se den nyeste Ethereum Classic kurs, udover andre de nedstående parametre:

  • Vælg den handelsplatform med de laveste gebyrer og kurtage
  • Udvælg en platform som har det bedste udvalg af kryptovalutaer
  • Sørg altid for at vælge en platform med kurser opdateret i realtid

Du kan let købe Ethereum Classic fra en handelsplatform. Der er mange at vælge imellem, men vores favorit er Coinbase. Her får du fordelagtige handelsgebyrer, og ikke mindst klare værktøjer til analyse. Kom i gang med at handle nu!

Hvad bestemmer kursen på Ethereum Classic?

Det enkle svar er, at Ethereum Classic, ligesom næsten alle andre kryptovaluta kurser, styres af udbud og efterspørgsel. Udbud betyder antallet af tilgængelige Ethereum Classics, mens efterspørgsel betyder antallet af interesserede. Så hvor mange coins er der, og hvor mange vil købe Ethereum Classic?

Jo færre coins på markedet, og jo flere interesserede, jo højere bliver prisen. På samme måde vil et større udbud og en lavere efterspørgsel føre til en lavere pris.

Så det er hovedsageligt udbud og efterspørgsel for Ethereum Classic, der bestemmer prisen – men hvad påvirker udbud og efterspørgsel ? Her spiller flere faktorer ind, men efterspørgslen påvirkes af mediedækning, berømtheders meninger, sociale fora og den generelle omtale om Ethereum Classic. Udbuddet styres let og enkelt af antallet af Coins.

Du kan også følge den live Bitcoin kurs og live Ethereum kurs.

Disse faktorer påvirker Ethereum Classic prisen:

  • Udbud og efterspørgsel: Udbud og efterspørgsel er selve katalysatoren, dvs. hvad der afgør, om prisen vil stige eller falde for ETC. Hvis efterspørgslen er høj, vil prisen stige, men hvis efterspørgslen er lav, vil prisen falde. Samtidig skal Udbuddet (antal coins) tages i betragtning. En krypto med et stort udbud (F.eks. Shiba Inu) vil højst sandsynligt ikke opleve en så høj pris pr. Coin som f.eks. Bitcoin, hvor udbuddet er lavt.
  • Mediedækning/omdømme: Der er flere eksempler på, hvordan mediedækning, omdømme, vigtige menneskers meninger og sociale fora kan påvirke efterspørgslen og dermed prisen. Bitcoin oplevede sin bedste vækst nogensinde i begyndelsen af ​​2021 som følge af Teslas nyheder om at godkende Bitcoin på sine elbiler, hvor flere også tog et meget positivt syn på teknologien. Bitcoin blev med rette omtalt som fremtidens betalingsmetode, hvilket fik efterspørgslen til at stige i vejret. På samme måde fik negativ omtale (Teslas fuldstændige tilbageførsel af godkendelse af bitcoins, Kinas forbud mod minedrift, usikkerhed i forbindelse med kryptoens strømforbrug) efterspørgsel og priser til at styrte. Efterfølgende er kryptovalutaen steget igen grundet ny omtale.
  • Mining/Antal mønter: Minedrift er en proces til verifikation af transaktioner, og dette gøres ved at løse omfattende opgaver. De mennesker, der løser disse opgaver, belønnes med et bestemt antal Coins.

Det er vigtigt at forstå, at ovennævnte faktorer er nært beslægtede. Du ved, at i perioder med god dækning i medierne, sociale fora og lignende vil efterspørgslen stige for Ethereum Classic, hvilket igen får prisen til at stige. På samme måde ved du, at negativ omtale, såsom Kinas forbud mod minedrift, vil føre til faldende efterspørgsel og dermed faldende priser.

Ethereum Classic kursudvikling – Vil prisen stige eller falde?

Da prisen styres af ustabile faktorer som udbud og efterspørgsel på Ethereum Classic samt omtale og omdømme, er det en ret tydeligt at kursen er ret volatil. Disse faktorer gør det imidlertid relativt svært at forudsige kortsigtede kursudviklingen. I perioder med megen omtale omkring kryptovaluta og især Ethereum Classic, og især positiv omtale, kan du forvente stærk prisvækst. Hvis offentligheden derimod er negativ, kan du forvente et prisfald.


Under alle omstændigheder er det vigtigt, at selv med lovende fremtidsudsigter og dens betydelige position på markedet er det en investering med risiko. Historisk afkast og fremtidige prognoser er ingen garanti for overskud. Her er risikoen for at tabe penge lige så stor som at tjene penge.

Hvis du investerer, er det derfor vigtigt ikke at bruge mere, end du kan tabe, og holde dig opdateret om prisudviklingen. Du vil derefter lettere sikre gevinster og forhindre tab.


Vil du lære mere om Ethereum Classic? Så kan du læse artiklen: Køb Ethereum Classic!

KØB ETHERIUM HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er kursen for Ethereum Classic (ETC)?

Kursen for Ethereum Classic skifter hvert eneste sekund. Du kan se den aktuelle kurs for Ethereum Classic her

Hvad bestemmer kursen på Ethereum Classic ?

Kursen på Ethereum Classic bestemmes af udbud og efterspørgsel. Det betyder at jo flere der køber Ethereum Classic, jo mere stiger kursen.

Hvad koster en Ethereum Classic?

Prisen på Ethereum Classic ændrer sig konstant, men du kan i vores artikel se prisen på Ethereum Classic 100% opdateret i realtime.

Skal jeg købe Ethereum Classic?

Det afhænger af din investeringsstrategi. Du kan lægge ud med at læse vores artikel om Ethereum Classic og efterfølgende se om det er en god investering for din strategi.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen