Dogecoin Kurs: Live Kurs (DOGE/DKK) & Historisk Graf

dogecoin
dogecoin

Dogecoin (DOGE)

Price
kr0,522477
KØB DODGECOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Prisen på Dogecoin har været på himmelflugt i 2021 hvor den gik fra at være relativt stabil til en stigning på mere end 10.000%, men er det for sent at komme med på vognen nu?

Læs med når vi dykker ned i prisprognosen for Dogecoin kurs eller se de generelle kryptovaluta kurser.

#Dogecoin to the moon

I 2023 sender SpaceX en satellit med navnet “DOGE-1” til månen, en mission der er betalt 100% med Dogecoin. Det er firmaet Geometric Energy Corporation der har betalt for opsendelsen som har til formål at indsamle viden om rummet ved hjælp af sensorer og kameraer ombord.

Det er dog ikke den eneste årsag til at Dogecoin blev en af de mest omtalte kryptovalutaer i 2021 og at prisen er steget mere end 10.000%, det er i høj grad fordi Elon Musk flere gange har omtalt Dogecoin på Twitter hvilket har igangsat bølger i mediebilledet og blandt private investorer.

Dogecoin Graf

Her kan du se den historiske prisudvikling for Dogecoin.

Hvad bestemmer prisen på Dogecoin?

Det er vigtigt at forstå, hvad der forårsager prisændringer ved en kryptovaluta hvis du ønsker at investere. Lige netop de kraftige prisændringer ved kryptovaluta er det der går det til en investering med høj risiko, men kender du de faktorer der skaber bevægelserne kan du reducere din risiko og øge sandsynligheden for gevinst. Du kan læse hvordan du kan købe kryptovaluta her.

Her gennemgår vi de faktorer der påvirker prisen på Dogecoin:

  • Udbud og efterspørgsel: Hvor mange mennesker vil købe Dogecoin, og hvor mange er tilgængelige? Hvis udbuddet er lavt og efterspørgslen er høj, vil prisen stige. Hvis udbuddet er stort, og efterspørgslen er lav, vil prisen falde. Det er det, der påvirker prisen mest. Årsagen til den eksplosive vækst i begyndelsen og midten af ​​2021 skyldes netop en enorm efterspørgsel. Du kan selv læse om forskellige kryptovaluta apps hvis du vil hvor du kan købe Dogecoin.
  • Medier og sociale medier: Hvor udbud og efterspørgsel har størst indflydelse på prisen, er mediedækning katalysatoren for efterspørgslen. Hvis dækningen på nyheder, sociale medier og lignende er god, kan du forvente en stigende efterspørgsel og derefter en stigende pris. Elon Musk især og hans Twitterkonto har haft stor indflydelse på dogecoin kursen. Med udsagn som at Doge er hans “favorit”, og at han er “The Dogefather”, har han formået at sende efterspørgsel og dermed prisen op.
  • Mining: Mining er, ud over antallet af investorer der ønsker at sælge, den vigtigste faktor der påvirker udbuddet af Dogecoin. Mining benyttes til at verificere transaktioner og dem der udfører det belønnes med Dogecoin. Hvis der mines flere dogecoins end der efterspørges vil udbuddet overstige efterspørgslen og prisen falde.
  • Resten af ​​kryptomarkedet: Kryptovaluta markedet følger hinanden tæt, hvor især Bitcoin og Bitcoin kurs og Ethereum kurs flytter retningen for hele markedet. Skulle de falde eller stige, er det meget tænkeligt, at resten af ​​markedet vil følge.
Dogecoin (DOGE) Kurs & Graf

Det er vigtigt at forstå, at ovenstående faktorer er nært beslægtede og påvirkes af hinanden. Det kan således virke ret kompliceret at forstå, hvad der virkelig påvirker prisen, men dybest set handler det om at holde dig opdateret.

Udbuddet siger noget om hvor mange mønter der er til rådighed og er et område hvor Dogecoin der har et ubegrænset udbud adskiller sig fra andre mønter som Bitcion der er begrænset til 21 millioner mønter.

En anden typisk ting, der kan ske i perioder med kraftige fald eller med kraftig vækst, er, at prisen kan vende. Dette skyldes, at investorer enten sælger for at sikre gevinster (vækstperioder), eller de vil sikre mønter, når prisen er lav. Dette vil igen have ringvirkninger på prisen. Alt i alt handler det om at holde sig ajour med Dogecoin kursen. Hvis du gør det, har du større chancer for succes.

Dogecoin prisprognose – vil prisen stige eller falde?

På grund af de ustabile faktorer, der styrer prisen, er det svært at sige, hvordan prisen vil udvikle sig. Ingen forventede, at Dogecoin ville vokse til markedsdominans på samme tid sidste år, og heller ikke var nogen i stand til at forudsige, at prisen nu ville falde så kraftigt som den har.

Derudover er dette kategoriseret som en “meme -mønt”, hvilket betyder, at det hovedsageligt er hype og tilskyndelse på sociale medier, der kan føre til prisstigninger. Det eneste, der er sikkert om Dogecoin -kurset, er, at prisen fortsat vil være ustabil, som den har været siden lanceringen i 2013.

Dogecoin handles i øjeblikket til $ 0,2 en stigning på 10.000 procent siden sidste år. Nogle mener, at den vil stige og passe til dollaren, mens skeptikere forventer, at den falder. Ingen ved det med sikkerhed, men hvis du holder dig opdateret om prisudviklingen og gør dig bekendt med de faktorer, der påvirker prisen, kan du nemt sætte dine egne Dogecoin prisprognoser og læse hvordan du køber Dogecoin her.

KØB DODGECOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål

Vil Dogecoin ramme 1$

Dogecoin har tidligere ramt 0,73$ inden den faldt til det nuværende niveau omkring 0,3$
Hvis efterspørgslen/medieomtalen af Dogecoin igen stiger er det ikke usandsynligt at den rammer 1$ eller mere.

Vil Dogecoin ramme 10$

Med en kurs på 0,3$ er det usandsynligt at Dogecoin indenfor den nærmeste fremtid kan nå 10$, men over tid er det ikke umuligt alt efter efterspørgslen/medieomtalen.

Hvad bestemmer kursen på Dogecoin?

Prisen på Dogecoin bestemmes af udbud og efterspørgsel. Der udstedes 5 mia. nye Dogecoins hvert år hvilket automatisk vil øge udbuddet imens efterspørgslen udelukkende bestemmes af investorer og brugere af Dogecoin.

Hvilken relation har Elon Musk til Dogecoin?

Elon Musk har selv investeret i Dogecoin, har omtalt Dogecoin på Twitter og firmaet SpaceX som ejes af Elon Musk har lanceret en månemission hvor man kan betale med Dogecoin.

Hvad koster en Dogecoin?

Prisen på Dogecoin ændrer sig konstant, men en Dogecoin koster i øjeblikket 0,3$

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen