DAX 40 index – Se pris samt Købsguide (2023)

DAX 40 index, som tidligere hed Dax 30, er et index som har samlet de 40 største tyske aktier målet på aktiernes værdi. Dette index blev skabt i 1987 og er det tyske svar på vores danske C25 indeks.

DAX 40 er et af de største indekser i verden, så du er formenligt stødt på navnet før, og er populært blandt investorer som gerne vil investere i den tyske økonomi, da man på den måde kan sprede sine investeringer i de største tyske virksomheder.

Hvis du vil købe DAX 40, så fortrækker vi handelsplatformen eToro, hvor du kan handle med alt lige fra enkle aktier og indekser, men også råvarer og valutaer. Vi giver dig viden indenfor DAX 40 index, men også dets kurs nedenfor. Læs det hele i vores artikel.

KØB DAX 40 HER 74% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

DAX 40 kurs – Tidligere DAX 30

Prisen på DAX 40 (tidligere DAX 30) afhænger af hvordan det går med de 40 største virksomheder i Tyskland. Kursen på DAX 40 kan derfor variere dagligt, afhængig af hvordan de forskellige aktier der findes i DAX 40 klarer sig på aktiemarkedet.

Du kan se DAX 40 kursen på grafen ovenfor, og se hvordan den har klaret sig igennem det seneste år.

DAX 40 hed tidligere DAX 30, hvor det indeholdte de 30 største tyske virksomheders aktier, men nu er det blevet omdannet til DAX 40, med de 40 største virksomheder i Tyskland.

Guide til Køb af DAX 40

Denne guide vil vise dig hvordan du investere i DAX 40. Vores guide er bygget op som en trin for trin guide, så du hurtigt og nemt kan lære at købe DAX 40.

Det er ganske nemt at købe et Dax 40 indeks, da det ikke er anderledes end at købe andre typer indekser, indexfonde og ETF’er.

1. Vælg en handelsplatform til DAX 40

Så snart du skal finde en handelsplatform til at købe DAX 40 index, så er der en række faktorer som du skal være opmærksom på.

Vi fortrækker en brugervenlig platform som er billige at købe aktier igennem, og her fortrækker vi eToro som et stort udvalg af alt lige fra indekser til aktier, valutaer m.v.

Se vores top 3 handelsplatforme nedenfor.

 • pepperstone toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Tilbyder mere end 70 valutakryds
  • Op til 30:1 gearing
  • Understøtter MetaTrader og cTrader
  Kurtage fra Fra 0,2 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  9/10
  Besøg Pepperstone Læs Anmeldelse CFD’er er komplekse financielle instrumenter og kommer med en høj risiko for tab grundet muligheden for gearing.
  75.9% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
  Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.
 • saxo toplist stb 1
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Platform optimeret til aktive investorer
  • Professionelle analyseværktøjer
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  Opret gratis konto Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.

2. Opret din handelskonto

indtast informatiner

Så snart du klikker dig ind på eToro’s forside, så skal du blot klikke på ”Opret konto”.

Så snart du har indtastet din information, så lander du på din handelskonto, hvor du kan indsætte dine penge og derved købe en DAX 40 ETF.

Det tager kun meget få minutter og så er din handelskonto klar til at købe dit første DAX 40 index.

3. Indsæt penge på din konto

Så snart du kommer ind på din konto, skal du overføre penge med kreditkort, PayPal eller bankoverførsel. Du kan starte fra kun 50$. (cirka 300 kr.)

Du skal blot klikke i bunden af venstre hjørne på ”Indbetal Penge”.

Du er hermed klar til at overføre penge til din handelskonto.

Så snart du har overført penge til din handelskonto, kan du købe dit Dax 40 index.

indsæt penge

4. Sådan Køber du DAX 40

Du kan nu købe DAX 40. Du kan selv vælge nogle af de indekser du vil søge efter, eller bruge nogle af de forslag vi kommer med her i artiklen.

Jeg har her valgt DAX 40, som i adskille år har oplevet en stor vækst.

Du skal først søge efter ”GER40”

DAX 30 DAX 40

Derefter skal du blot klikke på ”Handl” for at købe ”Dax 40” indekset

DAX 30 DAX 40 INDEX

Du bliver nu vist ind på den overstående købsside, hvor du kan købe DAX 40. Du bestemmer helt selv hvilket beløb du ønsker at investere for.

Når du investere i DAX 40, så køber du en CFD (Contract for Difference, som betyder at du investere i prisen på Dax 40, lidt som hvis du køber en aktie. Her ganger du blot din investering med 20 i overstående tilfælde, hvilket betyder at når du investere for 200 dollars, så vil afkastet blive 20 gange højere hvis DAX 40 stiger, og 20 gange lavere hvis DAX 40 falder.

Så snart du har valgt for hvor mange penge du ønsker købe, så skal du blot klikke på ”Indbetal nu” hvis du endnu ikke har overført penge til din handelskonto, eller på ”Åbn handel” hvis du allerede har overført pengene til din handelskonto.

Hvad er DAX 40 indeks? Tidligere DAX 30

Dax 40 indeks er et af de største indekser i verden. Dax 40 indeholder de 40 største aktier på den tyske børs og indeholder de 40 største virksomheder i Tyskland baseret på aktiernes værdi. Det er et af de indekser, som bliver nævnt mest i de forskellige finansmedier, da det er med til at fortælle hvordan det går med økonomien i Europa.

Dax 40 indeholder virksomheder såsom BMW, Adidas, Siemens og Deutsche Bank, som også er virksomheder som operere globalt.

Dax blev grundlagt i 1987, hvor kravet er at det er blandt de største virksomheder i Tyskland, før aktierne kan blive optaget i DAX 40.

Hvorfor investere i DAX 40 indeks?

Der kan være mange grunde til hvorfor mange investorer vælger at investere i Dax 40 eller en Dax 40 ETF, som du måske allerede har fundet ud af ved at læse vores guide.

Mange investorer vælger at investere i Dax 40 fordi de på den måde nemt kan sprede sig på det tyske aktiemarkedet uden at skulle købe en stor mængde enkle aktier. Ved én enkelt investering kan du som investor sprede dig på de største virksomheder i Tyskland.

En anden årsag til at investere i DAX40 index er hvis du tror på at den tyske økonomi i fremtiden vil klare sig lige så godt som den historisk set har gjort tidligere, hvor du naturligvis bør sætte dig ind i hvilke aktier og tendenser der er på det tyske DAX40, når du investerer i deres index.

Du kan også læse omkring det amerikanske S&P 500 indeks.

KØB DAX 40 HER 74% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er DAX 40?

DAX 40 index er et af de største indekser i verden, og er et indeks som følger de 40 største virksomheder i Tyskland og deres aktiekurs, baseret på aktiernes værdi.
Du kan se vores guide til køb af DAX 40 her

Hvordan kan jeg investere i DAX 40?

Du kan investerer i DAX 40 igennem flere forskellige handelsplatforme. Vi anbefaler at du opretter en konto på eToro, hvor du kan købe et DAX 40 indeks og en DAX 40 ETF.

Hvad er prisen på DAX 40 indeks?

Prisen på DAX 40 indeks skifter fra dag til dag afhængig af hvordan det går på det Tyske aktiemarkedet, med de store virksomheders aktier som er i indekset. Du kan se kursen på DAX 40 indekset her

Hvilke aktier er der i DAX 40?

De aktier der er i DAX 40 er de 40 største virksomheder i Tyskland baseret på aktiernes værdi. Det er bl.a. Adidas, Bayer, Deutsche Bank, Siemens, Volkswagen.

Er det DAX 30 eller DAX 40?

DAX 40 hed tidligere DAX 30, og som før indeholdte 30 af de største aktier i Tyskland, men indeholder nu de 40 største virksomheder og har skiftet navn fra DAX 30 TIL DAX 40.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen