Copytrading for begyndere (2023) Stor begynderguide

Copytrading giver dig muligheden for at kopierer succesfulde investorers handler. Du har også mulighed for at tjene penge på at andre kopirer dig på en hanedlsplatform som eToro. I artiklen her vil vi gennemgå hvordan du kan anvende eToro, som er den største handelsplatform indenfor copytrading. Jeg vil lære dig at kopierer succesfulde investorer og derved få samme afkast som de opnår.

Copytrading investering bliver mere og mere populært i Danmark, og det er der god grund til. Vi vil derfor gennemgå hvordan du kan bruge eToro til Copytrading, så du selv kan komme i gang.

START COPYTRADING HER 80,2% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

Hvad er CopyTrading?

Helt konkret, så betyder CopyTrading, at man kopierer en anden investors portefølje, fordi du forventer at de kan skabe et højere afkast end de investeringer du selv kan formå at skabe. I praksis, så fungerer det således, at når du vælger den investor som du vil kopierer. Så snart du har fundet investoren, så kan du nu kopierer alle handlerne, så ved enhver handel som investoren fortager, så vil din handelskonto automatisk gøre præcist det samme.

Et eksempel nedenfor:

Den udvalgte succesfulde investor som du vælger at kopierer, har 500.000 kr. på sin konto at handle for og handler derefter for 5000 kr. som vil svarer til 1% af porteføljen. Herefter vil din egen portefølje automatisk investere 1% af din portefølje i denne handel. Hvis du har 5000 kr. på kontoen, så vil din konto kun investerer 50 kr. som svarer til 1% af din portefølje.

Hvorfor lader succesfulde investorer andre kopiere deres portefølje?

Årsagen til at de succesfulde investorer, lader andre kopierer deres handler, er ganske enkelt fordi, at hvis de lader andre kopierer deres portefølje, så tjener de en lille andel af de handelsomkostninger, som bliver fortaget. Dette betyder, at jo bedre det går for deres investeringer, samt jo flere penge deres ”CopyTraders” får i afkast, jo flere penge tjener de professionelle investorer også.

Dette er årsagen til at CopyTrading allerede er blevet yderst populært i USA og i dag også begynder at blive populært i Danmark lidt som daytrading også er blevet populært.

Er CopyTrading et scam eller snyd?

Svaret er Nej. CopyTrading er for mange investorer ukendt, og kan derfor også godt lyde for godt til at være sandt, men det er ikke snyd eller et scam. CopyTrading er hverken snyd eller et skam, men er i virkeligheden det såkaldte ”Social Trading”. Her kan både Investoren som kopieres samt dig som Copytrader, få en gevinst ved denne type investering. Platformen eToro, er en af de mest populære platforme til social trading, og er også noget som de er særligt kendte for. Dette er altså ”Win-Win” for begge parter. Det er dog vigtigt at man altid husker på, at der er en risiko når man investere sine penge, og alle investorer, også kan tabe penge på deres investeringer.

Sådan kommer du gang med CopyTrading

For at du kan komme i gang med CopyTrading hos eToro, så skal du oprette en konto hos eToro.

START COPYTRADING HER 80,2% af detailinvestorer taber penge, når de handler CFD’er med denne udbyder.
Du bør overveje, om du forstår, hvordan CFD’er fungerer, og om du har råd til at miste dine penge.

1. Opret konto

copytrading

Opret din konto ved at besøge til eToro’s forside.

Her på siden skal du blot udfylde dine informationer og herefter klikke på ”Begynd at handle” nederst på siden.

2. Indsæt penge

indsæt penge

Så snart du har oprettet din handelskonto på eToro, så kommer du ind på din konto. Her skal du klikke nederst i venstre hjørne på ”Indbetal penge” og herefter vælge din ønskede betalingsmulighed.

Her skal du mindst overføre 200 dollars (1300 kr.). Det er en fordel at vælge kreditkort eller PayPal, fordi så kan du komme godt i gang med CopyTrading allerede i dag.

Du er nu klar til at fortage CopyTrading.

3. Find en succesfuld investor

copytrading investorer
Historisk afkast er ingen garanti for fremtidige resultater

Du er nu klar til at finde en investor du ønsker at kopirer. Først skal du gå til menuen i venstre side, og klikke på knappen ”Kopier folk”.

Du vil her få vist en lang række investorer. Du vil kunne se deres afkast, hvilken risiko niveau de har og antallet af hvor mange andre investorer der kopierer dem.

Så snart du har fundet en investor som du vil kopirere, så skal du blot klikke på investoren, som vi eksempelvis har gjort nedenfor.

copytrading investor

Her skal du beslutte dig for, hvor mange penge du ønsker at kopierer investoren med. Du kan også vælge at sætte et ”Stop-Loss” som betyder, at hvis dine investeringer falder under eks. 60% af værdien i porteføljen, så vil din portefølje automatisk blive solgt.

Nu er du hermed i gang med Copytrading.

Hvilket afkast kan man opnå med Copytrading?

Ingen ved hvor højt et afkast den investor du kopirer opnår, men jeg kan komme med et eksempel.

Et eksempel her:

Hvis du valgte at investere 200 $ og har kopierede nedstående investor, så ville du have haft 477 $ efter 12 måneder.

copytrading afkast

Sådan finder du en succesfuld investor

For at finde den bedste investor at kopiere for dig, så bør du bruge tid på at finde den helt rigtige. Så snart du har gjort dette, så vil du kunne overlade din portefølje til investoren og sove godt om natten. Du kan også for en sikkerheds skyld, sætte automatisk ”Stop-Loss” som sørger for, at hvis du kopierer en uheldig investor og din porteføljen falder med f.eks. 60% vil din portefølje automatisk sælge, så du ikke mister yderligere penge. Du kan finde investorer der investere i aktier, kryptovaluta eller valutahandel.

Sådan gør du

Der er sat nogle standard kriterier i toppen af siden. Her vil du få vist investorer der har haft mindst 10% i afkast i løbet af de sidste 6 måneder, som du kan se på billedet nedenfor.

copytrading find investor

Du kan selv vælge om du ønsker en investor der investerer i aktier, krypto, valuta, råvarer, ETF’er, indekser, hvilket land de er fra og hvilket afkast de har fået i den seneste tid.

På billedet nedenfor kan du se hvilke investorer der er de mest kopierede på eToro.

copytrading bedste investorer

Så snart du har udvalgt den helt rigtige investor som du vil kopiere, så kan du tjekke op på deres handelshistorik.

Du kan f.eks. på billedet nedenfor se afkastet i de pågældende måneder, for at give en ide om hvilke risikofaktor den pågældende investor har, for at se om den passer til din egen risikoprofil.

copytrading investering

En af de andre ting du også kan tjekke er deres eToro risk score, som er eToro’s måde at vurdere risikoprofilen for den pågældende investor.

etoro risk score

Kopier en investor

Du bør nu være klar til at udvælge den investor som du vil kopierer. Du skal nu beslutte hvor mange penge du vil kopirer investoren med. På eToro så er minimumsinvesteringen for Copytrading 200 $, hvor det for handel med aktier blot er 50$ for at komme i gang.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er CopyTrading?

CopyTrading betyder at man kopierer en investors investering 100% automatisk.

Hvor meget kan man mindst investere med Copytrading?

Du skal mindst investere 200$ med Copytrading per investor.

Hvad er Stop-Loss med Copytrading?

Stop-Loss betyder at du sælger dine investeringer automatisk, hvis de falder for meget i værdi.

Hvordan kommer jeg i gang med CopyTrading?

For at komme i gang med Copytrading, skal du blot oprette en konto hos eToro, indsætte penge på din handelskonto og derefter udvælge den investor som du vil kopierer.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen