Bitcoin Kurs: Live Kurs (BTC/DKK) & Historisk Graf

bitcoin
bitcoin

Bitcoin (BTC)

Price
kr194.592,67
KØB BITCOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Prisen på Bitcoin har været på himmelflugt i 2021 hvor den gik fra at være relativt stabil til en stigning på mere end 300%, men er det for sent at komme med på vognen nu?

Læs med når vi dykker ned i prisprognosen for Bitcoin.

Bitcoin: Kongen af kryptovaluta

Siden Bitcoin i 2008 blev skabt og dannede grundlag for en lang række andre kryptovalutaer er der sket meget, men Bitcoin er stadig kongen af kryptovaluta målt på markedsværdi og handelsvolumen.

 • Bitcoin er verdens største kryptovaluta med en markedsværdi på mere end 850 milliarder dollars.
 • Prisen for en Bitcoin er steget med næsten 300 procent de seneste 12 måneder. Siden 2013 er BTC prisen steget med mere end 66.000%
 • Kursen på Bitcoin oplever store udsving hvilket betyder at der kan være store gevinster at hente, men også at risikoen er højere end normalt.

Du kan let købe krypto flagskibet fra en Bitcoin handelsplatform. Der er mange at vælge imellem, men vores favorit er Coinbase. Her får du fordelagtige handelsgebyrer, og ikke mindst klare værktøjer til analyse. Kom i gang med at handle nu!

 • Etoro liste
  Unikke fordele
  • Vælg mellem 3000+ aktier.
  • Ingen kurtage eller skjulte udgifter.
  • Social Investing: Kopier let andre investorer.
  Kurtage fra 0 % gebyr på aktiehandel Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  10/10
  Køb krypto her Læs Anmeldelse Investering i kryptovaluta er ureguleret i enkelte EU-land og har ingen forbrugerbeskyttelse.
  Beskatning af overskud kan forekomme.

Bitcoin graf

Her kan du se den historiske prisudvikling for Bitcoin.

Hvad bestemmer prisen på Bitcoin?

Bitcoins blev lanceret i 2009 og kostede mindre end $ 1, mens den i skrivende stund prissatte til $ 45.000. Dette er, som du sikkert forstår, en vækst helt ud over det sædvanlige! Ikke desto mindre er Bitcoin betydeligt lavere end “all time high” i april 2021. Bitcoin blev derefter handlet for hele 64.000 dollars.

Så hvad skyldes de markante prisændringer, og hvorfor svinger det så meget i værdi?


Det enkle svar er, at Bitcoin, ligesom næsten alle andre kryptokurver, styres af udbud og efterspørgsel. Forsyning betyder antallet af tilgængelige Bitcoins, mens efterspørgsel betyder antallet af interessenter. Så hvor mange mønter er der, og hvor mange vil købe Bitcoin?

Jo færre mønter på markedet, og jo flere interessenter, jo højere bliver prisen. På samme måde vil et større udbud og en lavere efterspørgsel føre til en lavere pris.

Grunden til, at Bitcoin er så meget højere pris end f.eks. Shiba Inu , selvom efterspørgslen på Shiba Inu kan være højere, er netop at Shiba Inu har et lavere tilbud. Der er i alt 21 millioner BTC -mønter, hvor Shiba Inu har en næsten ubegrænset forsyning. Det betyder, at konkurrencen om at erhverve Shiba Inu er mindre, hvilket igen betyder en lavere pris pr. Mønt.

Så det er hovedsageligt udbud og efterspørgsel, der bestemmer prisen – men hvad påvirker udbud og efterspørgsel ? Her spiller flere faktorer ind, men efterspørgslen påvirkes af mediedækning, berømtheders meninger, sociale fora og den generelle omtale, det vil sige kryptos ry. Tilbuddet styres let og enkelt af antallet af mønter og Bitcoin -minedrift.

Disse faktorer påvirker Bitcoin prisen:

 • Udbud og efterspørgsel: Udbud og efterspørgsel er selve katalysatoren, dvs. hvad der afgør, om prisen vil stige eller falde. Hvis efterspørgslen er høj, vil prisen stige, men hvis efterspørgslen er lav, vil prisen falde. Samtidig skal tilbuddet (antal mønter) tages i betragtning. En krypto med et stort tilbud (Shiba Inu) vil højst sandsynligt ikke opleve en så høj pris pr. Mønt som Bitcoin, hvor tilbuddet er lavt.
 • Mediedækning/omdømme: Der er flere eksempler på, hvordan mediedækning, omdømme, vigtige menneskers meninger og sociale fora kan påvirke efterspørgslen og dermed prisen. Bitcoin oplevede sin bedste vækst nogensinde i begyndelsen af ​​2021 som følge af Teslas nyheder om at godkende Bitcoin på sine elbiler, hvor flere også tog et meget positivt syn på teknologien. Bitcoin blev med rette omtalt som fremtidens betalingsmetode, hvilket fik efterspørgslen til at stige i vejret. På samme måde fik negativ omtale (Teslas fuldstændige tilbageførsel af godkendelse af bitcoins, Kinas forbud mod minedrift, usikkerhed i forbindelse med kryptoens strømforbrug) efterspørgsel og priser til at styrte. I de seneste uger er Bitcoin vokset igen, og nu er der spekulationer i en ny opstigning, da der er rygter om, at Amazon vil bruge Bitcoin som betaling for sine onlinetjenester.
 • Bitcoin Mining/Antal mønter: Som nævnt har Bitcoin begrænset tilbuddet til 21 millioner, hvoraf 18 millioner cirkulerer på markedet. Dette er en vigtig grund til den høje pris pr. Mønt. Med et større tilbud vil prisen falde, mens med et lavere tilbud vil prisen stige. Da de resterende mønter udvindes, kan du forvente, at prisen pr. Mønt falder noget som følge af et højere bud. Minedrift er en proces til verifikation af transaktioner, og dette gøres ved at løse omfattende opgaver. De mennesker, der løser disse opgaver, belønnes med et bestemt antal Bitcoins.

Det er vigtigt at forstå, at ovennævnte faktorer er nært beslægtede. Du ved, at i perioder med god dækning i medierne, sociale fora og lignende vil efterspørgslen stige, hvilket igen får prisen til at stige. På samme måde ved du, at negativ omtale, såsom Kinas forbud mod minedrift, vil føre til faldende efterspørgsel og dermed faldende priser.

Bitcoin (BTC) Kurs & Graf

Bitcoin prisprognose – vil prisen stige eller falde?

Da prisen styres af ustabile faktorer som udbud og efterspørgsel samt omtale og omdømme, er det en ret krævende opgave at opstille en præcis prisprognose. Faktorerne gør det imidlertid relativt let at forudsige kortsigtede prisbevægelser. I perioder med megen omtale, og især positiv omtale, kan du forvente stærk prisvækst. Hvis offentligheden derimod er negativ, kan du forvente et prisfald.

Bitcoin betragtes således som en god investering blandt handlende, der ønsker at drage fordel af hyppige prisbevægelser for at opnå høje gevinster på kort sigt. Spekulationer på denne måde betragtes naturligvis som en højere risiko og er derfor ikke forbeholdt mennesker med lavere risikotolerance.


Bitcoin kan dog også fungere godt som en langsigtet investering. Alene i det sidste år er BTC -prisen tæt på 300 procent, mens den er vokset over 66.000 procent på otte år, en vækst så ud over, at hvis du havde været millionær, ville du have investeret 2.000 kroner.

Derudover er der stærke tegn på, at prisen vil vokse yderligere i den nærmeste fremtid. I skrivende stund er prisen $ 45.000 pr. Mønt, hvilket har været markant oppe siden midten af ​​juli. Derefter var prisen omkring 30.000 dollars. Grunden til den stærke optimisme er, at der er rygter om, at Bitcoin vil blive godkendt af Amazons onlinetjenester, hvor Tesla igen betragter Bitcoins som betaling for sine elbiler.


Bitcoin er langt markedets største kryptokurrency med en markedsværdi på vanvittige 853 millioner dollars. Der er flere, der mener, at den vil fortsætte med at stige, uanset dens allerede vilde vækst. Der er særlig spænding omkring Tesla og Amazon, der angiveligt betragter Bitcoin som betaling. Hvis de bruger den digitale valuta, eksploderer værdien.


Under alle omstændigheder er det vigtigt, at selv med lovende fremtidsudsigter og dens betydelige position på markedet er det en investering med risiko. Historisk afkast og fremtidige prognoser er ingen garanti for overskud. Her er risikoen for at tabe penge lige så stor som at tjene penge.

Hvis du investerer, er det derfor vigtigt ikke at bruge mere, end du kan tabe, og holde dig opdateret om prisudviklingen. Du vil derefter lettere sikre gevinster og forhindre tab.


Vil du lære mere om Bitcoin? Så kan du læse artiklen: Køb Bitcoin !

KØB BITCOIN HER Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien.
Du har ingen EU investor garanti.
Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål

Vil Bitcoin ramme 100.000$

Bitcoin har tidligere ramt 60.000$ inden den faldt til det nuværende niveau omkring 40.000$

Hvis efterspørgslen/medieomtalen af Bitcoin igen stiger er det ikke usandsynligt at den rammer 100.000$ eller mere.

Hvad bestemmer kursen på Bitcoin?

Prisen på Bitcoin bestemmes af udbud og efterspørgsel. Der udstedes nye Bitcoins indtil det samlede antal rammer 21 mio. hvilket automatisk vil øge udbuddet til en bestemt grænse imens efterspørgslen udelukkende bestemmes af investorer og brugere af Bitcoin.

Hvad koster en Bitcoin?

Prisen på Bitcoin ændrer sig konstant, men en Bitcoin koster i øjeblikket 40.000$

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen