Bedste investering – Se disse gode investeringer i 2023

Den bedste investering er den som giver det bedste afkast, uanset om det er økonomisk eller evidensmæssigt. Men i denne artikel holder vi os til hvilke gode investeringer der historisk set har været de bedste investeringer, hvis du ønsker at forøge din formue.

Du vil se forskellige investeringsmuligheder, som er velkendte og gode investeringer. De investeringer vi viser dig har historisk set været nogle af de bedste investeringer og kan forhåbentligt hjælpe dig i gang med at investere dine penge, så du også kan forøge din formue.

KØB AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.

Hvordan skal du investere dine penge?

Det er svært at svare på hvordan du skal investere dine penge, da det fuldstændigt afhænger af din tidshorisont, risikovillighed, forventninger til afkast og mange flere ting. Men vi vil her i artikel vise dig hvordan du skal investere dine penge, hvis du går efter de investeringer som historisk set har været gode investeringer.

Vi har udvalgt nogle af de mere velkendte måder at investere dine penge, som forhåbentligt kan give dig inspiration til hvordan du kan finde nogle af de bedste måder at investere dine penge ifølge dine ønsker.

Du kan også læse vores artikel med investering for begyndere som også giver dig nogle alternativer til investering.

 • Saxo Investor toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Vælg imellem 20.000+ Aktier, Kryptovalutaer, Indeks, Valuta og Råvarer
  • Find inspiration med investeringstemaer
  • Invester med lav beskatning gennem aktiesparekonto
  Kurtage fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  7/10
  KØB AKTIER Alle investeringer forgår på egen risiko. Man kan risikere at tabe sit investerede beløb.
 • nordnet toplist stb
  Vurdering
  Unikke fordele
  • Dansk Support
  • Tilbyder Aktiesparekonto
  • Tilbyder Ratepension, Livrente og Aldersopsparing
  Kurtage fra Fra 0 kr. Kontogebyr 0 kr. pr. år Vurdering af Mobilapp
  6.5/10

Invester i aktier

bedste investering
S&P 500 Vanguard graf

Investering i aktier er en af de mest velkendte måder at investere sine penge på. En af de bedste investeringer du kan finde, har historisk set været i aktiemarkedet.

Historisk set, så har aktiemarkedet steget i gennemsnit med mellem 7-8% årligt, hvilket må siges at være ganske tilfredsstillende.

Det er også en af de letteste måde at komme i gang med at investere sin formue, da de fleste kan oprette en handelskonto på en aktieplatform og komme i gang, da det ikke kræver en masse forberedelse og ventetid på at komme i gang.

Du kan læse vores artikel aktier for begyndere hvis du vil i gang med at investere i aktier.

Spred dine investeringer

Den bedste måde at investere i aktier ifølge mange eksperter, er at sprede dine investeringer i en lang række aktier, som kan gøres nemt igennem indexfonde eller ETF’er.

På den måde kan du nemt sprede dine investeringer bredt, selv med en lille investering, og derved sprede din risiko markant mere end hvis du skulle købe en masse forskellige enkeltaktier. Her findes der f.eks. fonde hos bl.a. Nordnet, hvor du kan læse vores Nordnet anmeldelse.

En af de ETF’er der har spredt sig mest er MSCI World ETF, som dækker 23 af verdens udviklede lande og fordeler sig ud på mere end 1500 aktier, hvor du virkeligt får spredt din risiko så meget som muligt.

Invester i ejendomme

bedste investering gode investeringer
Lån & Spar prisindeks på stigning af boligpriser

En af de ældste måder at investere sin formue på, er investering i ejendomme, som er et glimrende alternativ til investering i aktier. Når du investere i ejendom, så investere du i fysiske mursten, som har en værdi som sjældent falder særligt meget, uanset krise eller ej.

En af årsagerne til at investering i ejendom historisk set har været attraktivt er, at ifølge Danmarks statistik stiger boligpriserne og det har de gjort i mange år.

Hvis du køber en bolig, og den derefter stiger i værdi, så vil du få et afkast som er skattefrit hvis du selv bor i ejendommen. Men du kan f.eks. også købe en lejlighed eller anden form for bolig, som du lejer ud.

Der er naturligvis mere arbejde ved at investere i ejendom, end hvis du køber aktier, da der både er vedligeholdelse og en større startkapital nødvendigt, for at komme i gang med ejendomsinvestering.

Fordele ved ejendomsinvestering

 • Der er et højt historisk afkast grundet høje boligpris stigninger igennem tiden.
 • Du bestemmer selv om du vil bo i boligen eller leje den ud.
 • Hvis boligen du bor i stiger i værdi, så kan du sælge den med et skattefrit afkast.
 • Du kan øge dit afkast ved f.eks. at renovere eller forbedre din ejendom.

Ulemper

 • Der er arbejde ved både vedligeholdels og dialog med lejere.
 • Kræver stort startkapital at komme i gang.

Invester i crowdlending

bedste investeringer
Fra crowdlending platformen Mintos: Hvad du har fået ud af at investere 100 EUR i 2015 og 6 år frem.

Investering i crowdlending har i den senere tid blevet en mere og mere populær måde at investere sine penge på.

Med crowdlending, så kan du nemlig investere dine penge, ved at udlåne penge til andre, og derved få et relativt højt afkast på op imod 12% om året. Der er naturligvis også en risiko ved at udlåne sine penge, og på den måde gøre det samme som en bank gør.

Det er nemt at komme i gang med crowdlending og kræver ofte ikke særlig meget startkapital, og derfor er crowdlending også en ganske nem måde at investere sin formue på.

Lån og udlån er en velkendt måde at investere på

De fleste ved hvad et lån er, da det er noget bankerne har praktiserede i flere hundrede år.

Med teknologien er det nu blevet muligt som privatperson at udlåne sine penge mod at modtage en rente som betaling for at låne sine penge ud.

Den mest velkendte måde at investere i crowdlending på, er igennem en crowdlending platform, hvor platformen står for at formidle lånene, og sikre at du modtager den løbende rente.

Crowdlending er en god investering, hvis du ønsker en alternativ måde at investere dine penge udover f.eks. investering i aktier.

Bedste investering i 2023

Det er umuligt at svare på præcist hvilken investering der er den bedste investering, da ingen kan forudsige fremtiden.

Men historisk set, så er investering i både aktier og ejendomme, nogle af dem der kendetegnes som en god investering for mange investorer, da de både er lette at komme i gang med, og har givet et godt afkast igennem mange år.

Det er naturligvis ikke de eneste gode måder at investere på, hvor jeg her kan nævne ETF’er, investering i råvarer, kryptovaluta eller copytrading.

Der er ingen tvivl i blandt eksperter: Du skal sprede dine investeringer, så du ikke har alle dine ”æg i én kurv”, men i stedet spreder din risiko bredt.

Der findes utallige muligheder for at investere dine penge, og den bedste investering, er den der passer bedst til din strategi og risikoprofil.

KØB AKTIER HER Din kapital er udsat for risici.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er den bedste investering i 2023?

Det kommer fuldstændig an på hvad din risikovillighed, tidshorisont og krav til afkast er. Den bedste investering for mange private investorer er aktier og ejendomsinvestering, som er relativt lette at komme i gang med. Se vores bud på den bedste investering her

Hvilken investering er en sikker investering?

Alle former for investering har en eller anden form for risiko, nogle mindre end andre. Så der findes altså ikke en 100% sikker investering, men du kan finde investeringer som er mere sikre end andre.

Hvilke investeringer er gode investeringer?

Gode investeringer er de investeringer som giver et godt afkast som du er tilfreds med. Uanset om du vælger investering i aktier, ejendom eller andet, så vil der altid være en risiko, så derfor skal du altid vælge den investering som er en god investering for dig og dit temperament.

Aktie-aficionado og ejendomsinvestor. Mark Thorsen

Mark Thorsen er cofounder af aktieskole.com og samtidig forfatter her på sitet. Mark har skrevet mere end 1000 artikler om investering og interesserer sig særligt for indeksinvestering, udbytteaktier og investeringsforeninger.

I sin egen portefølje opererer han med en mellem risikoprofil og investerer primært, når han er sikker på, at risikoen ikke overstiger afkastet. Mark begyndte sin investeringsrejse som 13-14-årig og har altså en ganske omfattende erfaring med emnet. Han har investeret i enkeltaktier, copytrading, en række investeringsforeninger og ejendomme.

Se alle artikler af Mark Thorsen